Hur man kan förbättra Henna färg

Hur man kan förbättra Henna färg


Henna används som en dekorativ konst att pryda fötter och händer. Det används också för att färga hår och naglar. Henna kommer från de torkade bladen från henna anläggningen. De torkade bladen mals till pulver och blandas med eukalyptusolja, te, kaffe och kalk (eller någon kombination av dessa) för att framställa en pasta som appliceras på händer, fötter, naglar och hår. Konsten att måla mönster på händer och fötter kallas mehndi (ibland stavat som mendhi). Det finns flera saker du kan göra för att förbättra den rika färg henna.

Instruktioner

Förbättra Henna Hår Färgläggning

1 Välj en redan blandad pasta, eller blanda din egen henna från pulverpåsar för att färga håret. När blanda din egen henna, måste du lägga till vatten och pektin enligt tillverkarens anvisningar. Ljusare nyanser av hår kommer att få röda höjdpunkter, medan mörkare nyanser kommer att ha en rödbrun glans. Välj alltid den färskaste henna för bästa resultat.

2 Lägg äppelcidervinäger eller citronsaft för att förbättra en rik guld eller koppar färg och bekämpa fett hår. Blanda 3 msk äppelcidervinäger eller citronsaft med henna pasta du använder för att färga håret.

3 Lägg en msk konjak och 1 msk olivolja till henna pasta om du vill skapa en djupröd hårfärg. Att lägga Guldkorn, ersätta en Ceylon eller svart Kina te som har genomsyrad i 20 till 30 minuter för vätskan i pulverform-henna pasta.

Förbättra hennatatueringar

1 Se till att huden är ren och fuktig före ansökan hennatatueringar. Sunblock, lotion och svett kan hindra henna från att på rätt sätt.

2 Öka kroppstemperaturen att mörkna henna markeringar. Ta ett varmt bad innan du gör din henna, eller träna efter henna har använts.

3 Förbättra färgen på hennatatueringar och färgning genom att hålla henna klistra våt. Det är bäst att köpa en redan blandad henna pasta i en kon. Om blandningen inte innehåller eukalyptusolja, tillämpa vissa på händerna före henna ansökan. Detta kommer att hålla det våta längre. Håll tillämpas henna fuktig genom att badda försiktigt med citronsaft och bomullspinnar. Detta kommer att hindra den från att torka ut och falla av.