Hur man gör en enkel Abacus

Hur man gör en enkel Abacus


En kulram är en primitiv verktyg som används för att underlätta räkning och räkning. Den första kända kulram byggdes av den kinesiska i 3000 f.Kr. Anordningen består av en träram med ett antal stänger. Pärlor placeras på varje stång och är fria att röra sig uppåt och nedåt. Att räkna, du helt enkelt flytta önskat antal pärlor till det övre läget. En enkel kulram kan göras i hemmet.

Instruktioner

1 Skär 12-by-1-by-1/2-tums träbit för att exakt matcha inre längden på ramen, så det kommer att passa väl i.

2 Borra 13, 1/8-tums hål i trästycke. Rymd hålen lika över hela längden av trä. Borra 13, 1/8-tums hål i toppen och botten av bildramen, på samma avstånd som för trä. När träbiten placeras i ramen, bör alla hålen radas upp.

3 Limma träbiten inom bildramen, vid en punkt på ungefär 8 inches ovanför ena sidan.

4 Skär strängen i 16-tums bitar. kommer att behövas totalt 13 bitar av strängen.

5 Mata ett snöre genom ett av hålen i trästycket, inom ramen. När den matas genom att placera två pärlor genom toppen av strängen, och fem pärlor genom botten av strängen. Mata snöret genom de övre och nedre hålen i ramen.

6 Knyt en knut i strängen på toppen av ramen, tillräckligt stor för att hålla strängen från att glida genom hålet. Dra i snöret sträckt, och knyt en knut på den nedre änden av ramen (har en vän håll strängen du vigas). Skär extra snören i varje ände. Upprepa för varje av de återstående bitar av strängen.