Skulle gå ner i vikt Sluta svettas?

Skulle gå ner i vikt Sluta svettas?


Medan många människor tycker svett irriterande eller osmakligt, det är en viktig mekanism kroppen använder för att klara av överhettning och för att kyla av sig själv. På grund av detta, det är omöjligt - att inte tala om ohälsosamt och möjligen farlig - för att eliminera svettning helt och hållet, och sprider en liten vikt kommer inte att hålla dig från att svettas när det är varmt eller du tränar. Det kan påverka hur snabbt du svettas och hur tungt du gör det.

Svalkar

Även om det hjälper till att eliminera spårämnen av avfall, är svett primära funktion att reglera kroppsvärmen när temperaturen stiger över det normala. När du svettas, blir din kropp fuktig och om du inte är under fuktiga förhållanden, kyler kroppen när fukten avdunstar och som oförångad svett kyls till under kroppstemperaturen från exponering för luft.

Isolering

Förutom dess användning som ett lager för mycket kalorier i händelse av svältsituationer, fett tjänar också till att isolera våra kroppar från kalla temperaturer. Tyvärr denna isolering effekt fungerar i båda riktningarna, vilket gör det svårare för kroppen att utstråla värme när kroppstemperaturen stiger över det normala. På grund av detta, "feta personer kommer att svettas betydligt mer än magra individer", enligt information på University of Illinois "i USA: s Human Ecology and Human Anpassningsförmåga kursplaner.

tröskelvärden svett

Din kropp kommer att börja svettas så fort din hud temperaturen stiger över 37 grader Celsius, oavsett din vikt eller kroppsfett sammansättning. En manlig kan svettas upp till 1,5 liter i en timme under varma förhållanden, oavsett kroppsmassa, men kan anpassa sig till svettas mer i varma klimat.

Fett och svett

Eftersom svett bildningen utlöses som ett svar på en förhöjd kroppstemperatur, vilket minskar mängden fett som är isolerande kroppen och hålla värmen från strålar ut från kroppen så effektivt som för en tunnare person som kan minska mängden du svettas. Eliminera svett helt inte kommer att hända: Det är en naturlig del av kroppens svar på förhöjda temperaturer.

alltför svett

Om du känner att du svettas överdrivet, kan det inte ha att göra med din vikt. Du kan drabbas av hyperhidros, som gör att du svettas på en ökad takt. Behandlingen varierar beroende på graden av lidande, från svett-blockerande tinkturer till receptbelagda läkemedel som blockerar svett svar så besöka en läkare om du tror att din svettning är överdriven.