Head packningen Leak Detection Verktyg

Head packningen Leak Detection Verktyg


Topplockspackning reparation kan vara en av de dyraste förfaranden gjort att fixera ett fordon. Huvudet packningen bildar en icke-läckande passyta mellan motorblocket och huvudet. Flera passager träffas på passytan, som olje- och vattenöppningar. Huvudet har också ner och innehåller den höga förbränningstrycket hos motorn. Varje form av split eller svag punkt i huvudet packningen kommer att bryta förseglingen och uppenbara sig på flera olika sätt. Tidigt topplockspackning läcksökning kan utföras med vissa specifika verktyg. Fånga en topplockspackning läcka tidigt kommer att minska skador på resten av fordonets motor.

Head packningen Leak Detection Verktyg

Kompressionsmätaren mäter mängden inne trycket i motorcylindern. Kompressionsmätare kommer i handhållna push-modeller där en gummitätning måste hållas mot tändstiftshålet. De kan vara skruv typ som trådar direkt i plugghålet för hands off permanent fastsättning. Mätt i pounds per kvadrattum (PSI), bör alla cylindrar läsa en specifik mängd av tryck med liten eller ingen avvikelse mellan dem. En felaktig topplockspackning kan visa upp i en cylinder med en låg till mycket låg läsning, vilket betyder att den har förlorat kompression eftersom packningen är bruten. Kompressions mätare finns i olika storlekar och slanganslutningar. Du kan köpa dem på en Biltema. Kostnader för komprimering mätare börjar på ca £ 16 och gå uppåt i pris.

Läcka ner Test Kit

En läcka ner testkit använder tryckluft sprutas in i cylindrarna från tändstiftshålet. Dessa kit innefattar typiskt en kort slang, kompressortank, mätare och ett beslag för att anpassa slangen till tändstiftshålet. Genom att injicera luft i cylindern, tryckfästen i förbränningskammaren. De mest uppenbara tecken på läckage kan ses när kylvatten in i expansionskärlet och skapar en uppenbar bubblande eller väsande ljud. Mätaren som medföljer satsen kan också användas för att övervaka eventuella tryckfall från cylindrarna. Läcka ner testkit kostar ca £ 110 på de flesta bildelar butiker.

Radiator Tryck Tester

Den gemensamma kylartryckprovare, även om de används för att testa kylsystem för läckor, kan också användas för att kontrollera om det läckande packningar huvud. Den är utrustad med en mätare, en handpump och en kylarlocket adapter för de flesta fordon. Genom att ta bort tändstiften och anslutning av tryckprovare till kylarlocket, kan tryck appliceras på systemet, inklusive huvud- och blocket vatten- och olje jackor. Utströmmande luften från cylindrar, eller luft eller vatten som lämnar ändröret, kan indikera att ett avbrott föreligger i packningen. Kylartryck testare detaljhandeln för ca £ 58 på de flesta auto leverans butiker.