Rätt lyftteknik för hälsoområdet

Rätt lyftteknik för hälsoområdet


Korrekt mekanik kropps minska skaderisken för hälso-och sjukvårdspersonal som tillhandahåller rörlighet stöd till patienter. Det är viktigt för de anställda att instrueras i lyftteknik som minskar mängden kraft som krävs och mängden repetitiva rörelser och tekniker som undviker obekväma arbetsställningar som sätter ryggraden på skaderisken. Det finns flera typer av lyftteknik som används inom hälso- och sjukvårdsområdet.

En människa Stand Pivot

En enda person står svänglyftteknik kan användas för patienter som kan stödja 75 procent av sin kroppsvikt, men behöver fysisk hjälp för balans, eller har svårt att plocka upp sina fötter för att vidta åtgärder för att överföra från en yta till en annan. För att utföra en monter vridöverföring, placera en gång bälte tätt runt patientens midja. Bistå patienten med scooting till kanten av ytan han sitter på. Instruera honom att placera händerna på armstöden på stolen eller bredvid honom på sängen. Huka sig ner och nå runt för att ta tag i gångart bandet på varje sida av patienten. Bistå patienten med gunga fram och tillbaka tre gånger för att ta fart. På tre drar patienten nära din kropp när du står tillsammans. När han står, rotera honom till ytan han överför till och sakta sänka ner honom i sittande ställning.

Två personer Bed Mobility

Patienter tillbringar ofta mycket tid i en sjukhussäng med sina huvuden förhöjda. Denna position gör att patienterna att glida ner över tid och stöd som krävs för att flytta dem. Bed rörlighet manövrar bör utföras med två personer när det är möjligt. Att glida en patient backa upp i sängen, sänka huvudet i sängen tills patienten ligger plant. Höja höjden av bädden till midjan höjd för att undvika böjning över. Med en person på vardera sidan av sängen, ta tag i plåtkanten placerad under patienten på hennes axlar och höfter. Räkna till tre och lyft och dra patienten i sängen.

utrustning Överföringar

Vårdgivare måste ofta transportera och lyfta utrustning i hela arbetsdagen. Skada kan uppstå från felaktig kropps mekanik under dessa hissar. Butiksutrustning i midjehöjd så mycket som möjligt för att minska påkänningar på den nedre ryggen från att böja sig över eller bakåt för att nå upp. Hissutrustning med underarmarna runt sidorna av maskinen och ta utrustningen så nära kroppen som möjligt. Om utrustningen inte är i midjehöjd, använda en trappstege eller sätta sig på huk snarare än att böja i midjan. Om utrustningen måste flyttas över långa avstånd, använd en hjulförsedd vagn för transport.

Barn

Hälso- och sjukvårdspersonal som arbetar med den pediatriska populationen lyfter ofta patienter för att flytta dem från en yta till en annan. För att lyfta ett barn som om i sängen, höja bäddens höjd till midjan-höjd, placera en arm under barnets axlar och den andra under hans höfter. Skjut barnet nära kroppen innan du lyfter. Håll barnet mot din kropp när du flyttar och knäböj som du lägger honom på den andra ytan.