Utrotningshotade djur i de afrikanska Grass

Utrotningshotade djur i de afrikanska Grass


Afrikanska gräsmarker "året runt varma temperaturer, riklig lövverk, buskar och enstaka träd shelter ett stort utbud av vilda djur. Afrikanska gräsmarker, även känd som savanner, täcker en stor del av den afrikanska kontinenten. Tyvärr, tjuvjakt - den illegala jakten på skyddade arter - är och användning av Afrikas gräsmarker för jordbruk och betesdjur sätta många afrikanska djur på listan över utrotningshotade.

cheetahs

Geparder växa upp till tre fot lång och fyra och en halv fot lång (inte inklusive deras svansar), och kan väga mer än 63,5 kilogram. I naturen, kan de leva upp till 12 år. Med mörka fläckar över lätt gyllenbrun färg och en vit buk, kan geparder nå hastigheter upp till 70 miles per timme, vilket gör dem att jaga bytesdjur som andra stora katter inte kan fånga. Till skillnad från många andra stora katter, geparder jaga efter dag, vilket gör deras dagliga rutiner mer sannolikt att påverkas av människan. Från och med 2010, är ​​geparder äventyras.

Grevys sebror

Grevys zebror lever Afrikas torra gräsmarker. De är mellan fyra och fem fot lång och kan väga upp till 408 pund. I naturen, de lever upp till 25 år. Medlemmar av hästen familjen kan zebror springa så fort som 35 miles per timme. När zebror grupp tillsammans, sina svarta och vita ränder gör det svårt för rovdjur att peka ut enskilda zebror till attack. Grevys sebror kännetecknas av sina smala ränder och en tjock fast svart remsa som löper längs ryggen. Växtätare, deras huvudsakliga föda är gräs. Grevys zebror äventyras och med 2010.

Wild Dog

Utrotningshotade djur i de afrikanska Grass


Afrikanska vildhundar kan växa till två och en halv fot lång och tre och en halv fot lång, och kan väga upp till 27,2 kilogram. I naturen, afrikansk vildhund lever i ungefär 10 år. Med fyra tår på sina framtassarna; stora, rundade, fladdermusliknande öron; och en svart, brunt och vitt lapptäcke päls, afrikansk vildhund jaga i förpackningar på morgonen och på kvällen. Från och med 2010, är ​​afrikanska vildhundar anses den näst mest hotade rovdjur i Afrika.

Vitt och svart Noshörningar

Utrotningshotade djur i de afrikanska Grass


Vita och svarta noshörningar finns i gräsmarker i östra och södra Afrika. Större än den svarta noshörningen, kan den vita noshörningen mäta upp till 13 fot lång och vikt upp till 2268 pund. Båda sorterna bor mellan 40 och 45 år och har två horn. Även om båda är växtätare, vit noshörning har breda munnar lämpliga för att äta klumpar av gräs, medan svarta noshörningar är trängre munnar de använder för att skickligt förstå bladverk och löv. Trots deras namn, båda arterna är en brungrå färg. Både svarta och vita noshörningar äventyras och med 2010.

leoparder

Utrotningshotade djur i de afrikanska Grass


Leoparder är tre till sex fot lång och kan väga upp till 90,7 kilogram. Män är större och tyngre än honorna. Nocturnal jägare, leoparder som lever i gräsmarker och är en ljusare färg än sina motsvarigheter som lever i regnskogar. Dölja sin mat på hög höjd där andra rovdjur inte kan nå, leoparder är skickliga klättrare. Brett jagas för sina skinn och morrhår och förgiftad av bönder som försöker skydda boskap, är leoparder hotade med 2010.