Varför är min TreeFern dö?

Varför är min TreeFern dö?


Ormbunkar är växter som normalt växer i varma, tropiska klimat. De kräver omsorg och uppmärksamhet för att se till att de hålls vid liv. Många faktorer kan orsaka ormbunke att dö, inklusive luftfuktighet, sol, och klimatet; men lyckligtvis finns det sätt att avhjälpa dessa problem och hjälper till att hålla din ormbunke frisk och växer.

Fuktighet

En klimat faktor som kan leda till att ormbunke att dö är fukt. De har sitt ursprung i fuktiga områden, så har ormbunkar i torr luft platser kan döda dem. Även om de kan leva i ökentrakter och tillåter ett fuktigt klimat dem att frodas. Installera sprutor är ett sätt att du kan lösa detta problem. Det kommer att hålla miljön runt anläggningen fuktig.

Skugga

Sätta ormbunkar i skuggan är avgörande för deras tillväxt. Om de är i direkt solljus, börjar de att dö. Några sätt att råda bot på detta är att öka din ormbunke under träd som ger skugga, som lövträd. När ormbunkar är unga, är särskilt viktigt skugga dem, så plantera dem under andra ormbunkar som är större och ger gott om skugga för de unga ormbunkar.

Trimning

Om dina ormbunkar dör eller inte växer lika snabbt som du skulle vilja att prova trimning eller dra döda fronds utanför. Detta tillåter och uppmuntrar ormbunke att växa eftersom överskottet döda material har tagits bort. Trimning ormbunke kommer också att hålla det ser frisk eftersom det inte kommer att finnas några döda blad.

Kall

Om odlas i en kall miljö, det finns en chans din ormbunke kommer att börja dö. De inte klarar sig bra i kallt väder och speciellt inte i vinden. Håll din anläggning varm genom vintern genom att hö och andra liknande material runt stjälken av ormbunke och det kommer förhoppningsvis leva genom vintern.

Jord

Ormbunkar behöver jord som är friska och har god dränering. Om du har dålig mark som gör att vattnet till poolen och skapa pölar, kan detta vara en anledning till varför din ormbunke är döende. Ormbunkar behöver vara i fuktig jord, men inte jord som är fuktig eller över vattnas. Ett sätt att åtgärda detta är att kompostmaterial i marken tills den har bra dränering. Blod och ben gödsel ska användas en gång per år med dessa anläggningar, som kommer att uppmuntra tillväxt.