Hur att plantera en Apple Seed

Hur att plantera en Apple Seed


Det är möjligt att odla äppelträd från frön, även om bara tre av 10 frön kommer att producera en livsduglig växt. Du kan sluta med ett vackert träd som lyfts till en höjd av 30 fot, men har ingen ätbar frukt. Det är nästan omöjligt att veta om trädet är en producent för fem eller sex år. Samtida äpple frön odlas från två sorter, så du kan inte veta säkert vilken sort pollineras din anläggning.

Instruktioner

1 Ta bort fröna från ett äpple och låt torka helt. Apple frön måste nu kyla i torv i sex veckor till tre månader. Detta är en process som kallas skiktning. Placera fuktig torv i en plastpåse med äpple frön och kyla. Håll det fuktigt under kylmetoden.

2 Plantera äpple frön i pappersmuggar eller små plastkrukor efter kylmetoden (skiktning) är över. Placera en liten mängd torv eller planteringsjord i potten. Sätt äppelfrön och täck helt med torv eller planteringsjord. Placera krukor i ett soligt läge, och se dem växa.

3 När plantorna är för stora för potten, plantera dem 3 inches djup och 8 fot från varandra i ett soligt läge. Täck med kompost. Håll dina plantor väl vattnas i varma eller torra klimat.