Vad skulle orsaka skakningar i yorkies?

Vad skulle orsaka skakningar i yorkies?


För Yorkshire terrier ägare, även känd som Yorkies, deras pooches är hela deras värld. Trots deras Napolean komplex (en stor personlighet i en liten hund), Yorkies är lekfulla, lojala och mycket intelligenta hundar. Men de ibland göra saker för att skrämma sina ägare. Även om första gången du ser din Yorkie skakar kan leda till att du panik, kan det finnas en myriad möjliga förklaringar.

Historia

Yorkies är ättlingar till vattnet terrier som följde skotska vävare i sin migration från Skottland till England i mitten av 19-talet, rapporterar den amerikanska Kennelklubben. Trots all den bortskämd att de verkar efterfrågan Yorkies har en blygsam start som rått fiskare för sina arbetarklass vävare. Det var populär myt att "hundar" fina, silkeslen rockar var den slutliga produkten av vävstolar. " Så småningom, Yorkies skulle lämna alla alltför ansträngande ekorrhjulet för finare engelska samhället.

Kall

Deras upphov till framträdande engelska samhället bör inte komma som en överraskning, eftersom Yorkies har fina funktioner som förtjänar en stamtavla. En av de mest kända funktionerna är deras päls. Till skillnad från andra hundar, Yorkies har ingen underull; övrigt liknar deras hår som av människor. Denna saknad undercoat betyder att de är mindre benägna att kasta och kommer inte att ge människor allergier. Med andra ord är de hypoallergena hundar. Detta innebär dock Yorkies är ofta mer känsliga för kyla än andra hundar. De skulle kunna skaka ifrån kall eller våt.

känslor

Även om Yorkies söka värme så mycket som möjligt, det finns ingen värme som kan jämföras med den hos sina människor. Yorkies är mycket behövande hundar som älskar att vara runt sin familj. Många Yorkies har fått diagnosen separationsångest som kan resultera i orubbliga skakning. Mer allmänt Yorkies är känsliga hundar med en rad känslor som kan orsaka skakningar. Yorkies kan skaka eftersom de är glada att se dig, glada över att gå på en promenad, svartsjuk att du ägna mer uppmärksamhet åt katten eller bara rädd.

hypoglykemi

Yorkies är också benägna att en sjukdom som kan få dem att skaka - hypoglykemi. Hypoglykemi, eller snabb droppe blodsocker, är vanligast i Yorkies från födseln till 4 månader. Hypoglykemi kan orsakas av stress, brist på näringsämnen och även vara runt i kullen. Bortsett från att skaka kommer Yorkies uppvisar andra symptom som dåsighet, kramper eller trötthet. Skakning tillsammans med andra ovanliga symptom, såsom kräkningar, motiverar omedelbar läkarvård.