Hur man identifierar buggar och insekter som krypa upp i en boll

Hur man identifierar buggar och insekter som krypa upp i en boll


Vissa insekter krypa upp till en boll som en försvarsmekanism eller att resa. Dessa typer av insekter kan hittas i Nordamerika och Europa, liksom i Namibia. I allmänhet kommer insekterna krypa upp för att försvara sig mot rovdjur eller irriterande, men andra krypa upp för transport, och kan ses reser i en balled upp läget.

Instruktioner

1 Trä löss, känd av många namn, inklusive woodlice och piller buggar, återfinns i grupper i fuktiga och täckta områden. Dessa insekter har svårt skiktad skal, som ser ut ungefär så bältdjur hud, och 14 ben. Dessa platta, 6 mm (1/4 tum) eller mindre insekter lever vanligtvis under stenar eller stockar. De livnär sig på växtligheten och ruttnande materia och kan ses ilande mot locket under stenar eller blad. När trakasserade, de bollen för att skydda sig själva.

2 Cut maskar krypa in i en "C" form när ojordade eller störd. De är larv stadiet av en flygande insekter, och är växt jagare. Du kan hitta de flesta arter skär mask på markytan eller strax under marklinjen. De tugga igenom stjälkar av unga plantor och växa i mjuka, köttiga larver av olika nyanser av grönt, skiffer blått, brunt eller beige. Cut maskar har ofta distinkta svarta fläckar på sina sidor. De kan växa för att vara mer än en tum i längd, och en del når 50 mm (2 tum).

3 ax maskar krypa in i ett "C" -form när de störs eller avslöjats. De är larv stadiet av en flygande insekter, och är kända grödor jagare. Du hittar dessa maskar på ax, vanligtvis på toppen av örat. Dessa maskar är vanligtvis grönaktig eller brunaktig färg och de har hår knippen och mörka ränder längs sidorna av kroppen. Deras storlek varierar från 6 mm till 35 mm (1/4 tum till 1 1/2 inches).

4 Namib eller gyllene hjul, spindlar rulla in en boll för att flytta. Finns i Namiböknen, dessa spindlar vika benen inåt mot sin kropp och använda en cartwheeling rörelse för att täcka marken snabbt. Spindlarna kan resa på detta sätt, men i första hand använda tekniken för att fly från fara eller hot, såsom från deras huvudsakliga angripare - getingar. Denna håla levande spindel jagar fots snarare än genom webb infångning, och kommer att ta byte så stor som en liten ödla. Spindeln färg smälter väl med sin Namiböknen miljö. Tarantula formade spindlar har en alabaster kroppen täckt av fint hår med mörka accent hår.