Hur man drar Dirt Cyklar Steg-för-steg

Hur man drar Dirt Cyklar Steg-för-steg


En dirt bike är en stor ämne för att dra praxis på alla utbildningsnivåer. Proportioner, former och formrelationer är lätta att identifiera och den exponerade sökmotor kan för skojs skull, intressant utveckling av detaljer. Börjar med en grundmall, kommer prov skisser generera förtrogenhet med primär smutscykeldelar. Denna praxis kommer att informera nödvändiga anpassningar för framtida experiment med vinklar och perspektiv. På kort tid kommer du att dra smuts cyklar i alla former av aktivitet med lätthet.

Instruktioner

1 Välj en tydlig dirt bike referensbild. Även om du är bekant med smuts cyklar i tre dimensioner, kommer att arbeta från ett fotografi hjälpa dig att fokusera på konsekvent detaljer och former för din ritning. I början välja en bild som visar cykeln direkt från sidan, med framhjulet rakt. Det är bra om du kan skriva ut referensbilden i en storlek som du kan kopiera genom direkt mätning.

2 Rita en fyra kvartal rutnät. Mät dirt bike i referensbild, framhjuls kant till bakhjulet kant. Med hjälp av ljus penna, gör ett kvadratiskt rutnät med hjälp av bild åtgärden som gräns dimension. Dash i horisontella och vertikala halvvägs linjer. Rita samma rutnät på referensbild.

3 Skiss i grundläggande former som definierar smuts cykel. Använda rutnätet på referensbild som en vägledning för proportioner, lätt dra två cirklar för däcken, en triangel som matchar sits och gas tank beslag, och en trapets som beskriver ramen och motorfäste.

4 Skiss i raka linjer som förbinder delar och fendrar. Fortsätter med ljus penna, rita i raka linjer för bakaxel barer, främre chocker, och styren. Skiss i den grundläggande kurvan av främre och bakre stänkskärmar.

5 Detaljerad ritning detaljer. Använda tyngre penna linjer, rita de specifika detaljerna i dirt bike inklusive vevhus och motoravgaser, drivkedjan, styret handtag, hjul dreven och ekrar. Bygg fender, kropp, axel bar och chock detaljer kring de grundläggande former och linjer du har redan dragits.

6 Radera skiss märken. Med hjälp av en lätt suddgummi, ta bort alla riktlinjer och grundform märken som fortfarande är synliga.

7 Shade och färg enligt önskemål. Djup och tredimensionellt utseende till din ritning med hjälp av skuggor och färger beroende på detaljer från din referensbild.