Vad toalettpapper ska jag använda för septiktankar?

Vad toalettpapper ska jag använda för septiktankar?


Vanliga toalettpapper gör ingen skada till en septisk system. När systemet och avloppsområdet fungerar korrekt, är toalettpapper hålls i septiktanken av septisk tank skärmarna. Vissa typer av toalettpapper är dock mer gynnsam för hälsan hos din septisk system än andra. Ta reda på vad den bästa typen av toalettpapper är och varför.

biologiskt nedbrytbart papper

Alla toalettpapper är biologiskt nedbrytbar, men speciella biologiskt nedbrytbara papper är tillgängliga. Biologiskt nedbrytbart toalettpapper löser sig snabbt, kräver mindre vatten än vanliga toalettpapper. Detta är idealiskt för situationer där en kemisk toalett används, till exempel på en båt eller i en husvagn. För en vanlig hem med en vanlig septisk område, är detta papper ett idealiskt val eftersom det rensar toalettsystemet snabbt och bryter ned snabbast; gör dock innehållet av biologiskt nedbrytbart toalettpapper det mindre stark och mer nötande än andra toalettpapper.

Återvunnet papper

Returpapper är ett alternativ som har blivit alltmer tillgängliga för husägare. Detta toalettpapper är gjord av något nytt virke, bevara skogarna. Eftersom återvunnet toalettpapper innehåller mindre blekmedel än vanliga toalettpapper, är denna typ av papper ett bra val för att bibehålla hälsan hos en septisk system och för grundvattnet. Den ljusare volymen av denna vävnad innebär färre septisk system pump sessioner behövs för att upprätthålla tanken, att förlänga livslängden på din septisk system.

vadde papper

Många vadde Toalettpapper varumärken marknadsförs för sin komfort, men dessa val är mindre än idealisk för en septisk system och för miljön. Vadderade papper innehåller cellulosafibrer. Cellulosafibrerna i den här typen av papper bryta ned långsammare. I sin tur ökar detta avfallsmängden i din septiktank snabbare, vilket leder till både träskor och extra pumpning. Mjukgörande tillsatser och blekmedel förorena grundvattnet, vilket gör dessa papper är mindre än idealisk för en septisk ägare.

Slutsats

De bästa toalettpapper för en septisk system bryta ned snabbt med lite vatten. Eftersom biologiskt nedbrytbara papper kan vara dyrt eller svårt att få på en regelbunden basis, prova stormarknad egna varumärken för att se vilka papper ger en balans mellan komfort och snabb nedbrytning. Att hitta rätt papper förlänger livslängden på din tank och sparar pengar på underhåll.