Hur man Tile Omkring en dörr

Hur man Tile Omkring en dörr


Ställa klinkergolv nästan alltid kräver trimning att passa runt dörrkarmar, längs väggar eller för att rymma andra inventarier i rummet. När det gäller dörrar, kan du ta två metoder. Du kan trimma dörren gjutning för att passa kakel eller trimma plattan för att passa dörren gjutning. Den första metoden kan fortfarande kräva att skära kakel, men med mindre precision. Den andra metoden resulterar i en exakt passning till dörrkarmen. Valet beror på vilka verktyg du har till förfogande, det utseende du föredrar och den tid du vill ägna.

Instruktioner

Trim ram till Tiles

1 Placera en bricka på golvet bredvid dörrkarmen. Plattan kommer att etablera rätt höjd för trimning.

2 Ta bort nog av dörrkarmen på gjutning så att brickan kan glida under. Med en ryggsåg mot plattan som en guide, såg gjutningen. Inte skära in i inramning reglar bakom listen.

3 Sätt plattan under gjutning för att avgöra om du kommer att behöva trimma kakel runt inramning dubbar. Markera alla nedskärningar du behöver göra att använda en märkpenna.

4 Sätt på ett par skyddsglasögon och linje plattan upp på den våta såg geringslikaren. Slå på sågen och göra en serie parallella nedskärningar stopplinjen du ritade på brickan. Stäng av sågen och ta bort spillbitar mellan nedskärningar med hjälp av ett par kakel avbitartång.

Trimma Tile till Molding

1 Kopiera dörren gjutning profil med en mall mätare, ett verktyg som består av en serie av metallstavar som exakt kan överensstämmer med kurvor och detaljer. Mall mätare är lätt tillgängliga på byggvaruhus och järnaffärer.

2 Passa in brickan för att avgöra var den kommer att möta dörrkarmen gjutning. Spåra profilen på plattan med en markör genom att använda mallen mätaren som en guide.

3 Skär en serie parallella linjer i plattan med hjälp av en våt såg. Stoppa nedskärningarna cirka 1/8 tum kort profilens kontur. Ta bort avfallet mellan snitten med hjälp av ett par kakel avbitartång.

4 Trimma plattan till profilen kontur genom målning av material med en hårdmetall grus slipmaskin. Använd lätt tryck. Plattan ska passa upp mot gjutningen, passar profilen exakt.