Hur man stänger av huvudvattenventil

Hur man stänger av huvudvattenventil


Precis som att veta hur man stänga av din gas viktigaste, det är också bra husägare sunt förnuft att veta hur man stänga av huvudvattenventil. Det är praktiskt när man arbetar på VVS frågor, eller om du behöver stänga av ditt hem verktyg för en längre tid. Det är en okomplicerad process.

Instruktioner

1 Leta reda på huvudvattenventilen för ditt hus. Leta efter en huvudledning med en extern avstängningsspak på sidan av huset, oftast i anslutning till uppfart. Titta även för huvudventilen från staden tillförseln i botten framsidan av gräsmattan (det bör omfattas av en cement lock och låda i marken). Bestäm vilken ventil måste stängas av för dina behov (mätaren ventil stänger hela fastigheten medan huset sidan ventilen stängs vatten i byggnadskonstruktionen). Ring din stad vatten avdelning om du har problem med att identifiera dessa platser.

2 Leta efter huvudventilen antingen i en vägg i huset eller i källaren. Lokalisera vattenvärmaren och följ matningen till det som ett användbart sätt att lokalisera huvudventilen. Antag i kallare platser att ventilen kommer att vara i en täckt plats.

3 Stäng av vattenventilen går in i strukturen med handspaken oftast knutna till röret. Vrid spaken medsols för att stänga den. Omvänd riktning moturs om du vill slå på ventilen. Kom ihåg det gamla fras (höger y-tight-y, vänsterhänt-lös-y) för att undvika att glömma i framtiden.

4 Stäng av vattnet huvudventilen i den främre gräsmattan med hjälp av en speciell T-verktyg. Köp verktyget från din lokala järnaffär för ca £ 9 om du inte har en. Öppna cementtäcklådan skyddar huvudventilen i marken. Använd en skruvmejsel för att bända locket upp från sin box ram för att lyfta den. Placera befriade locket ur vägen. Sätt försiktigt T-verktyget över ventilen öppen / stängd ställdon inuti lådan och sätt ventilpåverkaren i slutet av verktyget. Se till att T-verktyget sitter på rätt sätt. Vrid sedan T-verktyget sakta men bestämt att stänga ventilen. Omvänd riktning för att öppna den. Ring stadens vattenverk om ventilen inte öppnas eller har fastnat.

5 Öppna en av de kranar inne i huset för att bli av kvarvarande vatten i systemet efter avstängning av en huvudventil. Ta bort eventuella kvarvarande vattentryck, vilket gör det lättare att arbeta med VVS om det behövs.