Hur man fixar ett kassettband spelare

Hur man fixar ett kassettband spelare


Kassett bandspelare är temperamentsfull eftersom kassetter själva är en gammal, till stor del utdöende av musikalisk format. Detta betyder inte att du ska ge upp på de ödmjuka kassetten, men eftersom det fortfarande ses som en cool, retro format och hålls vid liv av entusiaster över hela världen. Fortfarande, med en minskande popularitet kassetter och deras spelare är svårare att få fast, och reparation hemma, eftersom det finns färre människor som säljer delar till dem. Det finns dock några saker du kan göra för att behålla din kassettspelare funktionalitet.

Instruktioner

1 Doppa en bomullstuss i några vattenfri isopropylalkohol och torka försiktigt huvuden - metall fixtur som läser banden. Torka huvudena med en ren, torr bomullstopp efter.

2 Tryck på "Play" på kassettspelare och försiktigt torka fören - spindel metall till höger om bandet huvudet - upp och ner i schaktet.

3 Vrid tryckrullen - den svarta gummivalsen som styr bandet - med en tvättsprit-fuktad bomullspinne. Torka de stationära plast och metall styrtappar.

4 Torka alla delar du har rengjorts med en torr, ren bomullspinne.

5 Koppla in och slå på demagnetiser - som kan köpas i en elektronisk butik eller över Rent för under £ 6 - skilt från alla ljudutrustning. Sakta huvudet av demagnetiser mot bandhuvudena. Sakta demagnetiser fram och tillbaka över bandhuvudena, men låt det inte röra dem.

6 Dra demagnetiser sakta bort från bandhuvudena och stänga av och koppla bort.