Hur man behandlar den Izora Buske

Hur man behandlar den Izora Buske


Ixora (Ixora coccinea), även kallad flamma trä och ibland stavat izora, är en vintergrön buske med blanka, hårda blad och rörformade blommor som visas nästan oavbrutet. Den växer från 4 till 12 fot lång och finns i en mängd olika färger inklusive röd, orange, gult och rosa. Ixora gör bäst planteras i full sol med lätt skuggning tillhandahålls under den varmaste delen av dagen. Använd denna buske i mass planteringar, som en skärm eller som ett litet träd.

Instruktioner

1 Ge din ixora buske med regelbunden fukt under varmt väder; ge det bara tillräckligt med vatten för att fukta jorden ordentligt utan att blötlägga den. Under vintermånaderna, det endast när jorden är vatten mycket torr.

2 Täck jorden runt buske med en 2- till 3-tums lager av organiska kompost för att bekämpa ogräs, tätning i fukt och motverka skadedjursangrepp. Håll kompost 2 till 3 inches bort från basen av busken.

3 Gödsla den ixora en gång i månaden med en hög kvävegödsel.

4 Klipp bort döda eller skadade grenar som du märker dem. Tidigt på våren, precis som ny tillväxt börjar, beskära busken mer noggrant för att kontrollera dess storlek och upprätthålla en attraktiv form.

5 Undersök buske ofta för sjukdom eller skada från insekter. Om du märker några tecken på ett problem, ta en klippning till din lokala förlängning kontor för rådgivning och behandling förslag.