Länk Card kvalifikationer

Länk Card kvalifikationer


Berättigar till en Illinois Link-kort kan ta bördan av familjer som inte har tillräckliga inkomster för att köpa dagligvaror för deras familjer. Illinois Link-kort är ett statligt köra program, som finansieras med statliga medel, som är annars känd som matkuponger. Livsmedels stämplar förinstallerad på en länk kort, som fungerar som en gång per månad betalkort.

Inkomst

Att kvalificera sig för en länk kort måste en individ eller familj uppfyller vissa inkomster krav. Dessa krav beror på antalet personer i familjen samt familjens tillgångar. Från och med juni 2010, kan en familj på fyra tjäna bruttolönen för mer än £ 1552 per månad. För varje extra familjemedlem, lägga £ 263 för att nå den berättigade inkomstnivå.

Medborgarskap

Att kvalificera sig för en länk kort mottagaren måste vara en amerikansk medborgare eller har tillstånd att vara i landet på en permanent basis. Icke-medborgare som tillfälligt anställda och studenter kan inte vara den primära mottagaren av livsmedelsstämpel fördelar. De kan dock tillsättas fallet om den primära mottagaren uppfyller medborgarskap krav.

houshold Storlek

Innan en länk kort utfärdas måste en sökande lämna bevis på bostäder. En Link-kort är tillåtet per hushåll. Varje medlem i hushållet är skyldig att lämna bevis på inkomst. De inkomstgränser kommer fortfarande att gälla för hushåll som är inhysta med flera familjer.

Tillgångar

Att kvalificera sig för en länk kort, är en mottagare begränsas till £ 1300 värde av räknings tillgångar eller £ 1950 om personen anses äldre. Räknings tillgångar består av bankkonton, motorfordon, livförsäkringar och fastigheter. Om tillgångarna totalt mer än det begärda beloppet, kommer individen måste avveckla sina tillgångar för att uppnå den önskade högsta tillåtna beloppet.

Identifiering

Identifiering såsom en födelseattest, socialförsäkringskort, tillstånd utfärdade identifiering, ett grönt kort och / eller skolan ID måste lämnas till den handläggare innan fördelarna kommer att godkännas. Varje person på matfrimärket ansökan måste kunna leverera minst två former av identifiering som skall godkännas på Link-kort.