Hur man syr en sjöman hatt

Hur man syr en sjöman hatt


En sjöman hatt är en söt tillägg till en sjöman kostym eller en udda tillbehör för en rolig outfit. Om du vill skapa denna stil hatt, kan du enkelt göra en samordning med vad kläder du bär. Du kan även dekorera den, vilket gör det en verkligt personlig bit mode.

Instruktioner

1 Rita en rektangel som är 4 inches bred och 5 inches tall på ett papper med en penna. Storlekarna som ges är för en liten vuxen. Om du vill ändra storleken på hatten ökar eller minskar alla mätningar proportionellt enligt stegen.

2 Avrunda de övre hörnen för att göra rektangeln i en triangel med ett stort underkroppen, som en välvd fönster. Du kan börja kurvan sidorna vid 2 inches ner från kanten av rektangeln.

3 Klipp ut formen på papperet med en sax och spåra det på tyget fyra gånger. Klipp ut alla fyra spåras tyg former.

4 Placera två av formerna ovanpå varandra, med rätt sidor vända mot varandra. Gör samma sak för de andra två delarna.

5 Sy ihop bitarna längs en ​​av de vertikala kanterna med din symaskin inställt på en raksöm. Gör detta för båda uppsättningarna av två stycken av material.

6 Öppna upp en uppsättning av bitar och lägg den platt på ett bord, med sömmen nedåt. Placera den andra uppsättningen på toppen av den första en, med sömmarna uppåt. Detta är kronan av hatten. Sy de två uppsättningarna av stycken tillsammans längs de öppna vertikala kanter.

7 Skär en annan bit tyg som är 15 inches lång och 5 inches bred och fäll ner de bästa, botten och vänster sidokanter tyget. Vecken ska ¼ tums bred.

8 Vik tyget på mitten så det är två 1/4 tum bred. Alla de vikta råa kanter ska vara inne i vecket så att du inte ser kanterna.

9 Slip tyget över kanten av kronan delen av hatten. Sömmarna i kronan ska vara vänd ut och tygerna ska överlappa med 1/4 tum.

10 in änden av en 1 1/2 fot lång bit av bandet mellan det vikta tyget och kronan tyget. Bör du lägga in en annan bit på samma sätt, omedelbart mittemot den första. Dessa är banden att hålla hatten på plats.

11 Sy vikta tyget och kronan tillsammans längs där de överlappar varandra. Se till att banden får sys också.

12 Tryck kronan så att sömmarna är inne i stället för ut. Kanten på brädden bör vara uppåt och banden bör hängande ned.