Hur man byter en Serpentine Belt i en Madza 6

Hur man byter en Serpentine Belt i en Madza 6


Ormliknande bältet i Mazda 6 är en enda, kontinuerligt band som driver motorns vevaxel tillsammans med generatorn, vattenpump, luftkonditionering och servopumpen. Om bandet börjar att sträcka tunn, striden eller spricka, kan den glida och orsaka komponenter misslyckas, vilket resulterar i överhettning av motorn eller din styrservopump bristande funktion, till exempel. Byte av ormliknande bältet regelbundet hjälper till att hålla bilen igång ordentligt och sparar pengar i det långa loppet.

Instruktioner

1 Park din Mazda 6 i en säker, platt plats, till exempel ett garage eller uppfart. Dra åt parkeringsbromsen och stäng av motorn. Lyft huven på Mazda och koppla bort batterikablarna och ställa dem åt sidan medan du arbetar. Leta reda på Serpentine remföringsdiagrammet på undersidan av huven eller ovanpå kylarhöljet locket och hänvisar till diagram för den exakta platsen för den automatiska remspännaren som du behöver för att släppa för att ta bort Serpentine belt.

2 Leta reda på automatiska remspännaren på framsidan av motorn och placera en lämplig storlek uttag över änden av bulten som sticker ut från remskivan (bult storlek varierar med år av Mazda). Fäst breaker bar spärr och tillämpa medurs hävstång för att frigöra remskivan och lossa spänningen på ormliknande bältet. Skjut skruvmejsel under bältet och ta bort den från spännaren och långsamt låta remskivan att återgå till sitt ursprungliga läge. Ta bandet från de återstående remskivor hand.

3 Placera den nya remmen över vevaxelns remskiva och dra den genom de andra remskivor i motorn i Mazda 6. Följ konfigurationsschema för korrekt dirigering metoden. Säkerställa att spåren i ormliknande bältet linje med skårorna på remskivorna, och använda en liten bit maskeringstejp för att hålla bandet på plats över varje remskiva. Arbeta dig upp genom motordelar tills du når spänn, som bör vara den sista rullen du vägen.

4 Applicera medurs tryck på breaker bar och spännarremskivan att låsa upp den från dess automatläge. Utnyttja bältet över spännarremskivan med skruvmejsel. Ta bort maskeringstejpremsor från remskivorna ansluter batterikablarna till batteriet, och starta bilen. Låt Mazda att köra i flera minuter medan spänn justerar automatiskt ormliknande bältet.