Jordgubbssorter som är små och söta

Jordgubbssorter som är små och söta


Eftersom växterna tar liten plats och producera frukt snabbt, jordgubbar är ett bra val för hem trädgårdsmästare. Dessutom, jordgubbar är en frisk, söt frukt, rik på vitamin C och ellagsyra, en cancer förhindrande förening. Den söta smak och mångsidigheten hos de jordgubbar, i synnerhet de små sorter, även bidra till frukterna 'popularitet, som de vanligen används i desserter, sylt och gelé.

alpin

För mer än tre århundraden har alpina jordgubbar (smultron) odlats i USA, Thomas Jefferson notera i hans trädgårds poster om plantering av denna sort på Monticello i 1774. Dessa minut jordgubbar kommer inte att ge betydande avkastning som större sorter, men de är kända för sina söta, utsökt smak. Tillgängliga sorter av alpina jordgubbar inkluderar rödfärgade Alexandria, Baron Solemacher, Charles V, Mignonette och Rugen bär, liksom den krämiga vita och gula Alpinvit, Alpine Gul, Bush vit och ananas Crush.

dag Neutral

Utvecklades under 1960-talet, dagsneutrala jordgubbar har en mycket kortare historia än de alpina sorterna, men eftersom de inte lita på dagen längd för att ställa blomknoppar, dessa växter producera frukt kontinuerligt under hela växtsäsongen. Dag neutrala jordgubbar finns i en rad olika storlekar, inklusive sorter som producerar små frukter såsom Tristar, som har en utmärkt smak och fryser väl. Tribute, en annan dag-neutral sort, producerar små och medelstora frukt även känd för sin smak.

någonsin Bearing

Jordgubbsodlare får inte vilseledas av namnet på allt bärande sorter. Trots sitt namn, dessa jordgubbsplantor inte producera en kontinuerlig skörd som de dagsneutrala typer. Snarare de bär frukt två eller tre gånger under växtsäsongen, vanligen i slutet av våren eller början av sommaren, och sedan igen i slutet av sommaren eller tidig höst. Två ständigt bär jordgubbssorter som producerar små frukter med god smak är Quinalt och Tillicum. Quinalt växter erbjuder ett stort juni skörd och en mindre avkastning under hösten, medan Tillicum bär kan skördas från juni till hösten.

juni Bearing

Juni bärande jordgubbssorter producerar endast en gröda per växtsäsong. Beroende på din växande zon kan jordgubbarna skördas i juni eller lite tidigare eller senare. De flesta Juni-bärande jordgubbar är större än de alpina, dagsneutrala och ständigt bärande sorter; Men producerar Earliglow olika mindre frukt med en utmärkt smak som gör denna jordgubbe är mycket bra val för dessert göra. Earliglow växter gör väl planteras i upphöjda bäddar och erbjuder god motståndskraft mot sjukdomar.