Okame blommande körsbärsträd Problem med Brown tips på blad

Okame blommande körsbärsträd Problem med Brown tips på blad


En liten, blomning, körsbärsträd, är "Okame" resultatet av en hybrid korsning mellan Fuji körsbär (Prunus incisa) och Taiwan blommande körsbärsträd (Prunus campanulata). "Okame" växer upp till 25 fot lång och 20 fot bred vid förfall. Detta träd är mycket uppskattad av trädgårdsmästare på grund av tillförlitlig, mycket tidigt på våren visning av rosa blommor. Den odlas i fuktiga, väldränerad jord, inklusive lera, i US Department of Agriculture Hardiness zoner 6 till 8.

vatten~~POS=TRUNC

Bruna tips på bladen av alla växter kan tyda på felaktig vattning. Tips permanent blir bruna när jorden är antingen för våt eller för torr. Om friska blad utveckla bruna tips under sommarmånaderna, resulterar det troligen från säsongs torr jord (jämfört med våta förhållanden, "Okame körsbärstomater är bäst planteras i väldränerad jord). Enligt US Forest Service "Okame" förmåner från bevattning i torrt väder, även om det är måttligt torka tolerant i sandiga, lerjord och lerjord. Träden behöver gott om fukt i topp 12 inches av jord för att hålla blad från att visa tecken på stress, såsom vissnande, färgförändring eller bryning på tips och kanter. När blad tips bli brun, dessa vävnader är döda; de inte kommer att återvända till grönt.

Överdriven Summer Heat

"Okame" är allmänt planteras över den amerikanska södern, där somrarna är långa och varma. När temperaturerna stiger, behöver växternas vatten ökar. Således kan vattenstress tillsammans med en lång, het sommar långsamt leda till blad förändringar. Learn2Grow anläggning databas och US Forest Service kommentar att långa södra somrar orsakar typiskt gröna blad på "Okame" körsbär sväng svagt brons eller lila. Noggrann undersökning av blad i varma sommar regioner i juli till september kan avslöja bronsgröna löv curling och stekning av blad tips och kanter. Gott markfuktighet kan inte fullt ut kompensera effekterna av höga sommartemperaturer på bladen.

Pest och sjukdomar problem

Sammantaget US Forest Service påstår, en hälsosam "Okame" körsbärsträd, inte stressade av torka, har få eller inga skadeinsekter. Ibland spinnkvalster visas när vädret är varmt och luften är torr. De täcker undersidan av bladen i fina banor, och bladen kan krypa, vissna eller stänga i förtid brun. Bladlöss orsakar skador och löv bryning på unga, nya blad, särskilt när träden är inte tillräckliga solljus platser. Cankerworms (även kallade inchworms) kan äta bladen, men vanligtvis skeletonise blad, inte skapa bruna tips. Sjukdomar, såsom kräfta eller svampinfektion, kan vara att skylla, men är ovanliga. När du är osäker, beskära en liten gren från trädet, försegla det i en plastpåse och ta den till din lokala Cooperative Extension kontor för expert utredning.