De mest kontroversiella ohälsotal

De mest kontroversiella ohälsotal

Introduktion

Bara för att du försöker hjälpa andra att bli friskare, betyder inte alla stöder era metoder. Dessa högprofilerade individer har skapat sin egen unika varumärke - och har ibland gnidas människor på fel sätt i processen.

24. Mark Haub

De flesta människor vet inte professor från Kansas State University i USA. Men i 2010, han fram bevis för att en kalori är bara en kalori när han skapade "The Twinkie Diet." För 10 veckor åt Haub ingenting men Twinkies, chips, Oreos och andra "ohälsosamma" livsmedel. Resultatet: Han förlorade 15 kg genom att begränsa hans intag till mindre än 1800 kalorier per dag.

23. Jane Fonda

Fonda populariserade fitness med sin workout videos på 1980-talet, som säljer mer än 17 miljoner exemplar. Hon nytt varumärke även under 2010 för att göra äldre människor mer fit. Men Fonda mest kontroversiella hälsoinformation inträffade när hon erkände att hon använder testosteron för att öka sin sexlust i 70-årsåldern.

22. Arthur Jones

Vissa anser Jones fadern av modern motion. När allt kommer omkring, skapade han Nautilus träningsmaskiner, som förändrat utseende och känsla gym och fitness anläggningar över hela världen. Men han var inte utan sina tvivlare: Jones var känd främja färre uppsättningar av träning i stället för högre intensitet arbete.

21. Mike Mentzer

Om Arthur Jones grundade högintensiv träning, då Mentzer gjorde allt han kunde för att göra det populärt i mainstream. Mentzer använde en unik typ av utbildning, som fokuserade på kvalitet framför kvantitet. Hans träning (efter en gradvis uppvärmning) ofta ingår att utföra en enda uppsättning av en-rep med hjälp av med maximal vikt.

20. Bethenny Frankel

Reality TV-stjärnan och naturligt livsmedel kock, har Frankel dykt upp på tre olika dokusåpor. Hon skapade den populära alkoholhaltig dryck varumärke Skinny, som hon sålde under 2011. Trots att främja att hennes produkt kom från naturliga livsmedel källor, var det bort från Whole Foods när det upptäcktes att den innehöll konserveringsmedel. Hon kom också under kontroll för hennes snabb viktminskning efter graviditeten.

19. Robb Wolf

Den mest virala kost har ingenting att göra med South Beach eller Atkins. Den Paleo Diet fokuserar på att äta som våra förfäder. Dieten består av grönsaker, frukt, nötter och kött - när du tar bort eller undvika nästan alla förädlade livsmedel. Wolf spelat en viktig roll för att göra kosten vanliga när han släppte sin bok, "The Paleo Solution."

18. Kim Kardashian

Denna tvist har ingenting att göra med verkligheten stjärnans baksida. Kardashian har godkänt två träningsprodukter - toning skor och en viktminskning tillägg - som båda har kommit under eld för rapporterade falska påståenden.

17. Louie Simmons

Simmons är en föregångare inom styrkelyft. Hans anläggning, Westside Barbell är den mest kända styrka anläggning i USA. Vissa ifrågasätter hans extrema åtgärder och vägtull de tar på människokroppen. Simmons själv har drabbats av en mängd olika skador, inklusive bryta sin kota och riva sina biceps.

16. Dean Karnazas

För vissa människor, är ett maraton den mest extrema formen av motion. För Dean Karnazas, det är en livsföring. Karnazas är en ultra-marathoner som en gång sprang 50 maratonlopp i 50 dagar i 50 olika stater i USA. Hans extrema utmaningar har fått många att ifrågasätta hans hälsa metoder och stammen som skapats av ultramaratonlöpare.

15. Greg Glassman

Du har förmodligen inte har hört talas om Greg Glassman, men de flesta människor känner till hans lämplighet idé: CrossFit. Det som började som bara en affiliate gym som kombinerade flera former av motion, såsom olympiska hissar, plyomterics och sprintar är CrossFit en av de snabbast växande fitness trend med mer än 3000 anläggningar över hela världen.

14. Jackie Warner

Warner tjänade celeb status när hennes gym presenterades på Bravo tv-serien "fungerar." Warner besköts när hon gjorde kränkande kommentarer om kunder som arbetade vid sin anläggning, inklusive en före detta bröstcanceröverlevande. Dessa orsakas visa att förlora ad stöd, var showen avbröts, och Warner sålde sitt gym.

13. Paul Chek

Om en kropp kunde tala, skulle Paul Chek skrik "fitness". Men det är inte Chek kropp - eller sin verksamhet (The Chek Institute) - som skapar kontrovers. Det är hans metoder, bland annat kombinerar känslomässiga, mentala, andliga och fysiska metoder i varje träningsprogram. Chek är en stark förespråkare av ekologiska livsmedel och är en av de största förespråkarna för att använda balanserade enheter - som schweizisk boll - i utbildning.

12. Richard Simmons

Du kan ifrågasätta hans metoder, men inte hans framgång. Simmons har tillbringat de senaste 30 åren driver en aktiv livsstil, och enligt hans hemsida, han hjälpte män och kvinnor förlorar mer än 1500,000 kg. Simmons fokuserar på en form av "kul fitness" som blandar dans och rörelse, och är känd för hans signatur kort shorts.

11. Tracy Anderson

Andersons kundlista läser innehåller alla de vanliga Hollywood misstänkta: Gwyneth Paltrow, Madonna och Jennifer Aniston är bland de långa lista av passionerade anhängare. Tracy beskriver sin motion som "ge de små muskelgrupper, och kommer att hjälpa dig att uppnå lång, muskler och lämna din kropp ser sexig och feminin." Medan hennes anhängare är starka, många fitness experter kritiserar hennes inställning till styrketräning, särskilt eftersom hon anser att kvinnor bör endast lyfta lätta vikter.

10. Jamie Oliver

Få människor har gjort ett bättre jobb med att uppmärksamma barnfetma krisen. År 2010 lanserade han "Jamie Olivers Food Revolution" i ett försök att ändra sättet skolor erbjuder livsmedel till barn. Även om ingen ifrågasatte hans avsikt, är Oliver inte utan kontrovers. Vissa ifrågasätter hans tekniker på hans shower, såsom tyder på att kvinnor undanhålla sex i utbyte för matlagning.

9. Bill Phillips

Skulle du tror att en tidigare steroid användare kan bli en av de mest inflytelserika fitness siffror i världen? (Steg åt sidan, Arnold.) Det är precis vad Bill Phillips åstadkommit när han blev VD för tillägg tillverkaren EAS, och publicerade en av de bäst säljande fitness böcker genom tiderna: ". Body for Life" År 2010, tillade han en annan bok ( "Transformation") till sitt bästsäljarlistan.

8. Rick Collins

De flesta människor anser anabola steroider som en dålig och farligt ämne. Collins Han är en advokat (och tränare) som försöker legalisera det kontrollerade ämnet. Han hävdar att det finns en brist på betydande bevis för farorna med steroider, men inte tror att ingen tonåring någonsin ska använda dem.

7. Dr. Oz

Även känd som Oprah läkare och USA: s läkare, är Oz en hjärtkirurg som är värd en show som använder sin namne. Han är också författare till sex bästsäljande böcker, däribland DU-serien. Men många har ifrågasatt sin auktoritet på grund av felaktiga påståenden om hans show och hans befordran av läkemedelsföretag som är anslutna till hans personliga affärer.

6. Tim Ferris

Bästsäljande författare och entreprenör, skrev Ferris "4 timmar Body" i 2010 och hans bok blev en omedelbar bästsäljare. I den delar Ferris hans personliga experiment och hans förslag för att bygga muskler, bränna fett, och lägga otrolig styrka. Hans otroliga påståenden, såsom att förlora 10 kg i 30 dagar utan träning, ifrågasattes av många i vårdyrke.

5. Robert Atkins

Innan låga carbdieter fanns Robert Atkins. Dr. Atkins, som fokuserade på avlägsnande av alla kolhydrater från kosten för att sätta den mänskliga kroppen i ett tillstånd av ketos liposis, där kroppen använder fett som energi. Många har kritiserat diet på grund av sin extrema karaktär, och det är beroende av fettrik mat, såsom kött och ost.

4. Victor Conte

Möt mannen som för alltid förändrade baseboll i USA. Conte var skaparen av BALCO, företaget som gav steroider för att många idrottare. Efter att ha avtjänat fyra månader i fängelse, driver Conte nu SNAC (Scientific Nutrition för Advanced Conditioning), som tillverkar avancerade sportnäring.

3. Tony Horton

Horton revolutionerat världen av at-home fitness när han skapade P90X: En träning och kost DVD-serien som har sålt i miljontals exemplar. Horton, en före detta skådespelare, är mest känd för att generera en kultliknande följande för hans träningsprogram, som har hjälpt många män och kvinnor förändra sina kroppar. Problemet är inte resultatet, men i stället pseudovetenskap - specifikt "muskel förvirring" - används för att förklara effektiviteten.

2. Gary Taubes

Betraktas som en modern diet korsfarare har Taubes spelat en viktig roll i att ifrågasätta några av de vanligaste matvanor. År 2002 skrev han en artikel som kritiserade en mager strategi att banta, och under 2007 sin bok "Good Calories, Bad Calories" fråga länge haft uppfattningen att alla kalorier är skapade lika, och att raffinerade kolhydrater är orsaken till de flesta hälsoproblem.

1. Jillian Michaels

En av de mest kända personliga tränare i världen, är Jillian Michaels claim to fame är direkt kopplade till hennes närvaro på träffen amerikanska tv-serien The Biggest Loser. Medan de tävlande på showen förlorar hundratals kilo, många hälsoexperter ifrågasätta hennes träning val, hennes bakgrund som tränare, och om hennes taktik är hållbar och sund på lång sikt. Flera grupptalan kostymer har lämnats in mot henne när det gäller ingredienser och krav i sina produkter viktminskning.