Hur man tar bort den manuella växellådan på en 1998 Ford Ranger

Hur man tar bort den manuella växellådan på en 1998 Ford Ranger


Du säkerhet bör vara din primära oro när du tar bort den manuella växellådan på 1998 Ford Ranger. Du måste hantera en av de tyngsta delar av utrustning på ditt fordon när du tar bort flera komponenter. Men med noggrann planering, organisation och rätt verktyg, kan du göra denna uppgift hemma.

Instruktioner

1 Koppla bort batteriet med en skiftnyckel.

2 Lossa den övre växel, spaken, starta och konsol som en enda enhet med hjälp av en spärr, spärr förlängning, socket och stjärnskruvmejsel.

3 Lyft den främre och bakre delen av din Ranger med hjälp av en domkraft och stödja den med fyra pallbockar under ramen.

4 Placera en dropplådan under överföringen och ta bort avtappningspluggen med en skiftnyckel för att dränera oljan.

5 Koppla alla elektriska kontakter, sensorer och kablage från transmissionen.

6 Lossa startmotorn från motorn med en spärr, spärr förlängning och ingångar.

7 Lossa den främre drivaxeln, om din Ranger modell är utrustad med en fördelare med hjälp av en spärr, spärr förlängning, socket och bänd bar.

8 Lossa den bakre drivaxeln med hjälp av en spärr, spärr förlängning, socket och bänd bar.

9 Ta bort crossover avgasinloppsröret och katalysatorn som en enda enhet med hjälp av en spärr, spärr förlängning och ingångar. Om det behövs, använd en brytare bar på avgasröret monteringsbultar för bättre hävstångseffekt.

10 Stöd växeln med en transmissions jack, om din Ranger är utrustad med det. Sedan loss och ta bort den från fordonet med en spärr, spärr förlängning och ingångar.

11 Koppla ur kopplingen hydraulledningen från kopplingscylindern med specialverktyg 308-182 eller en lämplig hydraulledning koppla verktyg.

12 Stöd växellåda med en transmissions jack och en säkerhetsband.

13 Lossa de två muttrarna som håller överföringsisolatorn till tvärbalken med hjälp av en spärr, spärr förlängning och ingångar.

14 Skruva de sex bultarna tvärbalken på ramen med en spärr, spärr förlängning och ingångar.

15 Finish ta bort de två muttrarna som håller överföringsisolatorn till tvärbalken och ta bort crossmeber från fordonet.

16 Lossa de nio skruvarna som håller transmissionen till motorn.

17 Ta bort transmissions från fordonet.