Hur man gör banan-chocolate chip muffins

Hur man gör banan-chocolate chip muffins

Introduktion

Bakning är en tillagningsmetod som även många rutinerade hem kockar tenderar att undvika. Kanske är det rädslan för att hitta någonting för andra ändamål än ett förkolnat klump i ugnen dina ansträngningar - eller att mätningar måste vara mer exakt - eller kanske det är visionen om mjöl behöver rengöras från varje hörn av köket. Sanningen är bakning är ganska lätt och belöningarna är tillfredsställande - och läcker. Detta recept för banan choc chip muffins guidar dig steg för steg genom processen och kommer att göra din familj glad att du verkligen upptäcka coola grejer på nätet.

Vilket muffin tenn?

Om du redan har en muffin tenn, använda det - det finns inget behov av att få en finare. Om du är ute efter att köpa en, kommer vi att gå igenom några av skillnaderna. En enkel metall eller icke-stick tenn kommer att fungera bra - bara se till att det är smord - med smör, förkorta eller matlagning spray - och lätt mjölat att förhindra fastnar. Om du använder muffin papper, det finns ingen anledning att framställa brunnarna, men det är en bra idé att smörja den övre ytan. Silikon burkar behöver ingen särskild förberedelse, men det är ändå trevligt att använda papper - eftersom de är ganska och roligt.

Mogna och mjuka = ​​söt och smidig

Innan vi går in på andra ingredienser, låt oss stoppa dig innan du handlar för bananer. För muffins eller kakor, bananer måste vara mycket mogen - inte bara mogen, inte mogen nog. Enkelt, det mognare, desto större smak. Antingen planera i förväg genom att hålla ett par på hand tills de är mycket fläckig - eller köpa ett par som du normalt skulle förbi på specerihandlare.

Vit, mjölk, mörk eller kakao rik?

Muffin smeten är sötad med mogen banan och socker - så mjölkchoklad kommer att göra lite mer än att göra saker sötare. Det är en smaksak, naturligtvis, men genom att använda mörk, bittersöt choklad - eller 60% eller högre kakao - du hittar smaker kompletterar varandra fint.

Sätt på den. Nu.

Om du nu redo att ge muffins en go - slå på ugnen. Ja, just nu. Placera dina fyllda muffin burkar i en kall eller inte ordentligt uppvärmd ugn kommer att försäkra de kommer ut platt och tråkigt att titta på - det vill säga, utan vackra, gyllene välvda toppar. Så, ställ in 200ºC nu - vi väntar på dig.

Redskap du behöver

Som i alla matlagning, allt som du behöver - redskap och ingredienser - bör läggas ut och redo att gå. Bortsett från de muffin burkar och papper, har klar 2 stora blandnings skålar och 2 små skålar - en stor en för de våta ingredienserna, den andra för den torra och smeten, en liten skål för att smälta smöret i mikron, den andra för ägg . Om du använder en stående mixer, anbringa paddlar kvarstad - annars, eller en flexibel matlagning spatel - bättre - en träsked är helt bra, och även, att föredra. Mätning koppar eller köksvåg och mäta skedar.

Din hälsosamma ingredienser

Följande ingredienser ska ge 12 muffins: 1 ½ koppar / 190g alla ändamål mjöl - 2/3 kopp / 140g socker - 1 ½ tsk bakpulver - ½ tsk bakpulver - ¼ tsk salt - 1 tsk vaniljextrakt - 2 stora eller 3 medel storlek bananer - ett ägg - 80g smält smör - ¼ kopp / 60 ml mjölk - 80-100g hackad choklad eller chokladbitar.

Förbereder ingredienserna

Dina ingredienser paket är praktiskt så låt oss få dem där de hör hemma. I en stor bunke, sålla samman mjöl, socker, bakpulver, bakpulver och salt. Smält smöret i en liten skål i mikron - ca 30 sekunder - och låt svalna lite. Lätt slå ägget i en liten skål - en god vana att göra detta separat för att undvika en dålig ägg förstör mixen. Mosa bananerna med en gaffel i en stor skål, tillsätt sedan mjölk, vanilj, smör och ägg. Om du använder blocket choklad, hacka den i bean stora bitar.

Få alltid att falla på plats

Med dina flytande ingredienser snyggt blandas, häll denna blandning i skålen av torra ingredienser. Oavsett om du använder en stående mixer, en sked eller spatel, vara medveten om att du vill under mix vid denna tidpunkt. Tillsätt chokladen och vänd dem i smeten tills väl fördelad och det finns ingen torrt mjöl - men bara till den punkt där allt är våt. Inte över blanda din smet eller dina muffins blir flackare.

Dividera - smeten - och erövra

Åh, nämnde vi att innan du lägger till choklad kan du dela upp smeten för att tillgodose olika smaker i ditt hem? Det är enkelt, bara sked hälften av smeten i en annan skål och blanda i en annan choklad - även vit choklad - eller till och med ingen choklad. Usch!

Fylla din muffin burkar

När smeten blandas, sked den i papperskantade muffin burkar tills ¾; sedan gradvis lägga till det som är kvar jämnt hela burkar. Placera burkarna i mitten rack av ugnen och minska inställningen till 175 °. Grädda i 30 minuter.

Färska muffins!

Eftersom vissa ugnar köra varmare än andra, kontrollera dina muffins med en tandpetare efter 25 minuter. Om tandpetare kommer ut rena av smula eller med ett par av korn av torr smula, är de gjort. Om det kommer ut med choklad, försök igen. När de är klara, ta bort burkarna till ett rack svalna i 5 minuter. Efter att de har svalnat tillräckligt för att hantera, ta bort muffins från burkarna och låt dem svalna innan du äter.

Låt oss granska

Alla älskar muffins - så damma av din tenn eller låna eller köpa en. Chokladen måste erbjuda viss kontrast för att komplettera banan. Värm ugnen, nu. Få dina ankor i rad: har dina ingredienser och redskap till hands - precis som riktiga matlagning. Våt går i torr för muffins. Inte över blanda, tack. Kontrollera med en tandpetare eller trä spett - om du får choklad, slicka bort det och använda en annan. Låt muffins svalna eller du bränner några stackars barnets mun.