Hur man tar bort baksidan av en Rolex

Hur man tar bort baksidan av en Rolex


I dokumentationen som följer med en Rolex är ägare uppmuntras att ta sina Rolexes till auktoriserade servicecenter för all service, snarare än att försöka reparationer själva. Med rätt verktyg, men du kan säkert ta bort baksidan av klockan på bara några minuter. När baksidan tas bort, men de känsliga delarna och instrument inne blir omedelbart mer sårbara, och du vill vara säker på att du vet exakt vad du gör från den punkten framåt.

Instruktioner

1 Köp en Jaxa skiftnyckel och titta på fallet hållaren någonstans titta reparations produkter säljs (se Resurser). Dessa är specialiserade verktyg som bara används i klocktillverkning och reparation. En Jaxa nyckel är en speciell stil av nyckel som kan användas för att öppna de flesta klocka stilar, inklusive Rolexes. En klocka fall innehavaren liknar en liten vice klämma och är ett system som används för att på ett säkert sätt stabilisera en klocka när du tar bort baksidan.

2 Lossa alla skruvar runt vagga fallet hållaren så att du enkelt kan glida titta på fallet insidan, sedan lossa skruvarna som styr klämma på undersidan.

3 Skjut huvudkläm av klockan fallet hållaren över kanten av ett arbetsbord eller någon annan stabil yta, sedan dra åt skruvarna.

4 Sätt Rolex fallet i hållaren med framsidan nedåt, sedan dra åt skruvarna runt vaggan tills klockan hålls stadigt på plats.

5 Undersök dina JAXA skiftnyckel bitar och jämföra dem en i taget till skårorna på baksidan av din Rolex fall. Rolex använder olika notch stilar på olika modeller, men alla bitar är helt olika.

6 Fäst rätt bitar till Jaxa nyckel. Du måste bifoga tre identiska bitar genom att skjuta dem hela vägen ner på de tre bitar fästen som skjuter ut från den platta sidan av nyckeln.

7 Sätt Jaxa skiftnyckel försiktigt på baksidan av Rolex och rada upp bitarna med skårorna på titta på fallet. Applicera lite tryck nedåt och så småningom vända målet till vänster. Det kommer att bli svårt i början, men kommer att lossna betydligt efter den första halvt varv. Fortsätt att vrida nyckeln tills målet lossnar nog att avsluta hand, eller tills det dyker upp titta på fallet.