Hur hittar man den system-ID på en Dell Laptop

Hur hittar man den system-ID på en Dell Laptop


Dell-datorer använder ett system för identifiering som kallas en "Service Tag" för att markera ditt specifika system så att du kan hitta de drivrutiner du behöver och få tillgång till stöd som behövs för exakt dator du använder. Enligt Dell: "Din Servicenumret är en unik fem- till sju alfanumeriska tecken (bokstäver och siffror) kod, som finns på en vit streckkodsetikett som fästs på din Dell-dator eller kringutrustning."

Instruktioner

1 Hitta din service tag automatiskt med hjälp av Dells webbaserade program. Följ länken i avsnittet resurser i den här artikeln för att starta Dell service tag Finder (notera: det fungerar bara i Internet Explorer). Låt programvara för att installera på ditt system och det kommer att hitta service tag för dig.

2 Leta efter service tag etikett på Dell-enhet. Ofta kommer det att vara placerad på baksidan eller undersidan av enheten. Taggen kommer att ha två siffror, servicenumret och "expresskoden", som är samma information som är kodad numeriskt för inresa via telefon eller streckkodsläsare.

3 Ladda ner Dell E-Support verktyg om du behöver för att identifiera tjänste taggar på datorer utan tillgång till Internet och inga klistermärken är inte längre på plats. Du kan hitta en länk till Dell E-Stödprogram i avsnittet resurser i den här artikeln. Kör E-Support verktyget på alla Dell-dator för att hitta servicenumret och ytterligare information om felsökning.