Botemedel för klimakteriet nattliga svettningar

Botemedel för klimakteriet nattliga svettningar


Om du aldrig har haft en full-on klimakteriet nattliga svettningar, då är det lite svårt att fullt formulera hur uppseendeväckande att de kan vara. En kvinna vaknar upp, värmts till gälarna, hennes sängkläder dränkt, håret sopping våt, svett droppade ner ryggen - men hon har vaknat för att hon är kall, som ligger i en virtuell plaskdamm av svett. Män kan ha nattliga svettningar, också, men kvinnor verkar ha monopol på dem.

örter

När du upplever nattliga svettningar ett par gånger, du vill räkna ut, pronto, hur man gör dem sluta. Enligt Project-aware.com (se referenser), effektiva naturläkemedel inkluderar skogsstjärna, fläder och violett, eftersom de kyla systemet. Maskros, Dong Quai, gul docka och Ho Shou Wu (Polygonum multiflorum) ökar och näring syre utnyttjande i levern, och silverax är rik på fytosteroler. Anslut med en kunnig herbalist och se om detta är rätt strategi för dig. Silverax har östrogena komponenter. Ta det inte om du lutar mot tunga menstruationer, tror att du kan vara gravid, har östrogenberoende cancer eller tar östrogenbehandling, har hjärtsjukdom, ta blodtryck medicin eller sömnmedel, eller ammar ett barn.

Fler Örter: lakritsrot

Överväga att ta lakritsrot, som har milda östrogena komponenter. Det har länge använts för att behandla kvinnliga sjukdomar. Ta inte det om du har högt blodtryck eller ödem. Lakrits innehåller glycyrrhizin (glycrrhizic syra), som styr östrogen. När det är för högt, ger denna syra ner; när östrogen är för låg, aktiverar den den.

förändring Diet

Undersök din kost. Enligt Womentowomen.com (se referenser) om du äter varm, kryddstark mat, konsumerar för mycket alkohol och att äta för mycket socker, är du ett mål för nattliga svettningar. Ändra din kost. Om du är orolig, övervikt eller en rökare, oddsen för att få nattliga svettningar ökar. Så försök att få ett grepp om din ångest, gå ner i vikt och sluta röka.

switch mediciner

Tänk på mediciner som du tar. Om de innehåller antipyretika (som sänker blodtemperatur) eller diabetes medicinering (som sänker ditt blodsocker), antidepressiva eller hormoner, kan detta leda till nattliga svettningar, enligt Mayoclinic.com (se referenser). Rådgör med din läkare om du tror att dina mediciner orsakar nattliga svettningar.

Äppelcidervinäger

Sluka 2 msk äppelcidervinäger precis innan sänggåendet och detta kan lindra dina nattliga svettningar, enligt Earthclinic.com (se Resurser).

Sänk värmen!

Vrid ner termostaten i sovrummet. Detta kan hjälpa en hel del.

magnesium kosttillskott

Kvinnor som tar magnesium tillskott tenderar att ha färre värmevallningar och nattliga svettningar. Fråga din läkare om denna lösning.

kall Pack

Enligt Aarp.org (Se Ytterligare resurser), sova med en kall pack under kudden. När du vaknar med en natt svett, vänd kudde över och ligga ner på den kalla, fuktiga sida. Detta kommer att kyla av dig.