Hantverk med matta prover

Hantverk med matta prover


Uppskattningsvis 4 till 6 miljoner ton matta går till spillo varje år, enligt "Återvinning i textil." En del av denna matta avfall prover som golv butiker har tillgängliga för kunderna att ta hem och prova innan de gör ett köp. Mattprover är gratis och kastas ut om de blir för gamla eller om mattan avbryts. Du kan be golv butiker för prover och gör följande hantverk för ditt hem.

dörrmatta

Använd en rektangulär storlek matta prov som inte är berber, shag eller strukturerad för att göra en dörrmatta. Skär skum former och fästa dem till ett block av trä för att göra stämplar. Använd akrylfärg för att täcka skumstämplar. Skaka frimärkena på mattan, och fortsätta det här steget för att slutföra din design. Du kan fylla i de stämplade bilder med färg och en skum pensel i fall det finns områden som inte plocka upp färgen. Skölj stämplarna med vatten och låt dem torka så att du kan lagra dem för framtida projekt. Låt dörrmattan torka i 24 timmar innan du använder den på din farstun.

Hoppa hage

Välj 10 kvadratmattprover som är alla samma storlek. Använd schabloner för att måla siffrorna 1 till 10 på varje mattkvadrater. Låt mattan rutorna 24 timmar för att torka, och sedan ordna dem som en hage diagram: nr 1 kvadrat först, torg 2 och 3 ovanpå bredvid varandra, 4 ovanpå, torg 5 och 6 bredvid varandra, fyrkant 7 av själv, torg 8 och 9 tillsammans och en linje med fyrkant 10 ovanpå.

matta Coasters

Välj en liten slinga nylonmattprov med tunna stöd för att göra underlägg. Skär mattan provet med en sax eller en skalpell till en rund eller fyrkantig formad dalbana som mäter ¼ tum lång och 4 ¼ inches bred. Om du vill dekorera dalbana, kan du använda akrylfärg och en stencil att sätta ditt initialt på dalbana.

visa Vägg

Välj 12 matta rutor som är alla samma storlek. Ordna mattan torg i en stor rektangulär form på en vägg inne i ditt hem och använda små spikar eller lim, dubbelhäftande tejp för att hänga mattan rutorna på plats. Använd häftstift på mattan rutorna för att visa dina barns konstverk. Inte bara mattan rutor skyddar dina väggar från många häftstift hål, ger bildvägg också en vacker ram för att visa upp dina barns konstprojekt.