Hur man odlar Fuchsia som en perenn

Hur man odlar Fuchsia som en perenn


Fuchsior är känsliga blommande växter som producerar levande blommor i olika nyanser av rosa, rött och lila i sommar och tidig höst. En perenn är en växt som övervintrar i marken och kommer tillbaka under våren utan att behöva transplantation. Många trädgårdsmästare är bekanta med fuchsior odlas som ettåriga i korgar, men vissa sorter av fuchsia kan överleva genom vintern i vissa klimat om planterade i marken. Att växa en fuchsia växt som en perenn, är det nödvändigt att ge ett fullgott skydd mot frost under de kallare månaderna.

Instruktioner

1 Välj en plats lämplig för att odla fuchsia året runt. Blomman föredrar varmt väder och regn. Välj en plats som tar emot partiell solljus, företrädesvis under morgonen och sent på eftermiddagen; middagssolen kan vara för stark för anläggningen. Se till att webbplatsen erbjuder skydd mot kraftiga vindar under de kallare månaderna.

2 Ta bort alla ogräs från plantering plats med en hand spade eller dra upp dem med rötterna med händerna. Plantera din fuchsia trots allt hot om frost är förbi i slutet av våren.

3 Sprid en 2-tums lager av organiska kompost över platsen. Tills den in i jorden med en jordfräs till ett djup av 6 inches.

4 gräva ett hål i bearbetad jord som är dubbelt så bred som fuchsia anläggningens behållare, och 5 inches djupare. Avlägsna fuchsia från behållaren genom att lägga den på sin sida och lossa jorden från behållarväggen med en hand spade. Dra anläggningen ut försiktigt och sänk ner den i hålet.

5 Återfyllning hålet med jord så att överkanten av rotklumpen är minst 2 inches under ovanpå marken. Denna extra jord kommer att ge skydd mot frost under vintern. Det bör nu vara en 3-tums depression runt resten av anläggningen; lämna den depression där.

6 Vatten jorden i fördjupningen tills det kvittar. När kylan börjar komma, fylla depression med bark kompost för att ytterligare skydda växtens rötter från vintervädret.

7 Prune bort gamla, vedartade stammar med trädgårdssaxar under nästa vår. Detta uppmuntrar anläggning för att producera ny gren tillväxt, där blommor förekommer.

8 Ta bort blommorna när de börjar blekna - känd som "deadheading" - under nästa blommande säsongen. Deadheading uppmuntrar växten att fortsätta producera blommor.