Hur fixar Creaky trägolv

Hur fixar Creaky trägolv


Gnisslar, gnisslar och poppar ta glädjen ur äga ett trägolv. Tiptoeing genom huset hjälper inte, och det finns inget hopp för en hemlighet, nattmat med en bullriga golv ger dig bort. Piper golv fram när ett hus kvittar, naglar pop lös eller när luckor mellan undergolvet och bjälklag är närvarande. Special verktyg och golv sakkunskap behövs inte.

Instruktioner

Reparation från ytan

1 Gå runt på golvet för att lokalisera knarrig styrelsen. Trägolv är oftast tunga och spår, vilket innebär att en kant av kortet har ett spår längs längden och den andra kanten är tillverkad med en smal remsa som sticker ut, vilket gör att den passar in i spåret av styrelsen bredvid.

2 Squeeze trälim i skarven mellan pipiga styrelse och styrelsen bredvid. Detta kommer att lägga till ytterligare en nivå av säkerhet genom att hålla reparation robust när den är klar.

3 Kör en 6d eller 8d spik med en hammare i skarven mellan skivorna, vinkla det mot den lösa styrelsen. Målet är att driva spiken i en sådan vinkel att den fångar den inre kanten av den lösa styrelse och säkrar det mot underlaget, som rekommenderas av Natural Handyman. Naglar får aldrig drivas genom ytan av golv.

4 Kör en annan spik i samma vinkel i sömmen tre till fyra inches längre längs styrelsen. Om hela längd ombord är löst, lägga till fler spikar 3 till 4 inches isär.

5 Placera spets av spiken uppsättning verktyg på huvudet av varje spik. Knacka änden av spiken inställda verktyget försiktigt med hammaren. Detta kommer att sjunka naglarna, dölja din reparation.

6 Torka bort överflödigt lim med en fuktig trasa.

Reparation från under golvet

1 Leta lös golv från källaren genom att lysa en ficklampa över golvbjälkarna. Varhelst ljuset lyser genom en spalt mellan en bjälke och golvet ovanför den, finns ett utrymme för att orsaka creaks.

2 Applicera ett skikt av trälim till ytan av ett mellanlägg, som är en kilformad skiva av trä.

3 Knacka på tunnaste kanten av mellanlägget i springan mellan golvregeln och underlaget med hjälp av en hammare, som rekommenderas av Bob Vila. Knacka tills mellanlägget fyller gapet, men inte så långt att det skapar tryck mot undergolvet. Tryck mot underlaget kan skapa fler luckor.

4 Torka bort överflödigt trälim med en fuktig trasa.

5 Ställ en hjälpare att gå på golvet ovan för att se till att knaka har korrigerats. Lägg till fler mellanlägg om någon annan lös golvet upptäcks.