Den rätt moment för hjulmuttrar

Den rätt moment för hjulmuttrar


Muttrarna är tillverkade för att möta gäng storleken på dubbar på bilar och ofta avsmalnande för hjul säkerhet. Åtdragning bilens muttrarna till rätt specifikation är mycket viktigt för din säkerhet och funktion i bilen.

Kontrollera din Manual

Din bil bruksanvisning kan ha tillverkarens specifikationer för åtdragning muttrarna. Alltid gå med denna specifikation, om du har det. Om inte, be en återförsäljare som säljer bilen varumärke eller kontakta en bilverkstad för informationen.

åtdragning Mönster

Du bör vridmoment bilens muttrarna i så mycket av ett stjärnmönster som möjligt, det vill säga, längst ner till höger, överst till vänster, etc. Detta bidrar till att säkra hjulet på bilen, vilket förhindrar hjul lutning.

moment

Lug nut vridmoment uttrycks i foot-pounds. Använd moment pinnar med en luftpistol eller en momentnyckel för att få rätt moment. Om dina dubbar eller muttrarna är dimensionerade mellan 12 X 1,25 mm till 1,5 mm eller 7/16 tum vridmoment nötter till 70 till 80 foot-lbs; 14 X 1,25 mm till 1,5 mm, till 85 eller 90; 1/2 = tum 75 till 85; och 9/16 tum 135-145.