Hur man använder en banan som en jordförbättring

Hur man använder en banan som en jordförbättring


När det gäller odling av växter, grönsaker och blommor, en av de viktigaste aspekterna är jordförbättringsmedel och växtnäring. Många människor köper gödsel och växtnäring, medan andra väljer att göra sina egna med kreativa ändringar och kompostering. Om du tänker att kompostera, starta din komposthög med rester som bananer och bananskal, som ger viktiga näringsämnen som kalium och fosfor.

Instruktioner

En skiva en banan i 1/4-tums bitar och använda den direkt. Vänd bitarna i marken runt varje planta att lägga naturlig näring till jorden. Banan bitar kommer att bryta ner naturligt och inte behöver någon ytterligare uppmärksamhet.

2 Sätt bananer och bananskal i din befintliga kompost för att öka vitaminnivåer i komposten. Om du inte har en kompost, köpa en plast eller trä behållaren och placera den i en säker plats utan alltför mycket skugga eller sol. Kasta gräsmatta klipp och köksavfall i komposten när du har dem att bryta ner och producerar näringsrik jord för dina växter.

3 Vrid bananer till kompost, som du skulle förvandla dem till marken. Komposteringsprocessen beror på luftning, så vänder de bananskal och annat material en gång i veckan.

4 Lägg din banan kompost till jorden som en ändring när det är flera månader gammal eller när du märker komposten är konsekvent. Det är ofta bättre att låta klipp som bananer fyllig på detta sätt innan du använder dem på dina växter, för att eliminera eventuella syra som kan skada växternas rötter. Vrid kompost i marken befintliga anläggningar eller använda den som en ändring under plantering.