Instruktioner för K'NEX

Instruktioner för K'NEX


K'NEX är ett byggsystem som är perfekt för att göra externa trådramar och bygga nästan allt du kan tänka dig. Den använder en snäpp tillsammans design för att ansluta bitar för att göra bilar, rymdskepp och även berg-och dalbanor, bland många andra konstruktioner. Men att veta hur man använder byggmaterial, däribland några av de mer avancerade, är det viktigaste; om du inte vet hur man bygger med bitar, kan du inte faktiskt göra något.

Instruktioner

1 Rita ett diagram över den modell du vill bygga. Gör rita en wire-frame av den externa modellen och eventuella stödstruktur som behövs för att hålla modellen tillsammans.

2 Fäst en stång i ett kontaktdon. Anslutningar är bitarna med kvadrat C-formade skårorna i sidorna. Stavar snäpper fast i två olika riktningar: vardera änden-in, där du trycker på änden av stången i kontakten, eller sida-in, där du trycker stången i kontakten bit i sidled.

3 Upprepa för att bygga kroppen av modellen. Välj stavar som är rätt längd för bit. Du kan använda någon kontakt du behöver, men välj en med den smalaste vinkel du behöver. Till exempel, de röda kontakterna är idealiska för utrymmen där man behöver en 45-graders spetsig vinkel.

4 Montera 3-D-kontakter genom att klippa en lila kontakt i springan på en annan lila kontakt eller en marinblå kontakt.

5 Fäst hjulen genom att trä dem på en stång och hålla dem på plats med sidomonterade kontaktstycken.

6 Trä en stång genom centrumhålet på en vit kontakt hjul. Göra två av dessa och mesh tänderna tillsammans för att skapa ett växelsystem. Du kan också bygga remskiva system på detta sätt.

7 Använd tan kontakter för att hålla hjul, kugghjul eller remskivor stillastående om det behövs. Fäst tan kontaktsidan in på en stång och skjut stiftet på kontakten i hjulet.