Candida tropic Symtom

Candida tropic Symtom


Candida tropicalis är en av många typer av jäst som naturligt finns inom djur och människor, i synnerhet i mag-och urinvägarna. Candida tropicalis, som Candida albicans, tillhör den större gruppen av Candida jäst. Medan alla Candida jäst är i allmänhet inte skadligt för deras värdar, ett antal vårdpersonal tror att kemisk obalans i kroppen kan leda till en ökning av den normala Candida tropicalis befolkning, vilket leder till en rad negativa symtom.

Definition

Candida tropicalis, liksom alla andra jäst i Candida familjen bor inom människor eller djur värdar och, i litet antal, de är bra eftersom de tjänar som föda för en mängd olika gastrointestinala vänliga bakterier. När överanvändning av antibiotika stress eller dålig kost orsakar mag populationen av bakterier för att minska kan Candida befolkningen dramatiskt öka. Om mängden av Candida jäst blir tillräckligt stor, är det tänkt att komma in i blodomloppet där det kan invadera olika organsystem orsakar en stor mängd olika symptom.

gastrointestinala symtom

Magtarmkanalen är den vanligaste platsen för personer som lider av invasiva mängder av Candida tropicalis att uppleva symptom. Dessa inkluderar ökad gasbildning, förstoppning, diarré, matsmältningsbesvär, buksmärta, och en mängd plötsliga och intensiva matkänsligheter eller allergier.

Immunsystemet Symtom

Många alternativa vårdpersonal tror att om en persons blodomloppet är överväldigad av stora mängder av Candida tropicalis jäst, kan de kemikalier som frigörs av jästen befolkningen blivit så intensiv att kroppens immunförsvar kan bli överansträngd och inte fungerar på rätt sätt. Man tror att kroppen också kan reagera som om för ett allergen, med svullnad, eksem, utslag eller nässelutslag och andningsproblem.

neurologiska symtom

Den neurologiska system kan också lider av kraftig Candida tropicalis. Dessa symtom är minnesförlust, svåra humörsvängningar, depression, huvudvärk (och, i vissa fall, migrän), ångest och panikattacker, och oförklarlig irritabilitet.

Varning

Även om många hälso-och sjukvårds tror starkt på att Candida tropicalis - liksom alla andra typer av jäst inom Candida familjen - är den grundläggande orsaken till många av de obekväma, och till synes icke behandlingsbara, symptom som upplevs av individer i dag, finns det ingen avgörande medicinska bevis till stöd för denna teori. De flesta rikstäckande medicinska organisationer, däribland American Medical Association, förespråkar inte att behandla patienter med symptom på viktökning, trötthet, mag-tarmbesvär, eller andra sjukdomar med mediciner eller renar utger sig för att befria kroppen av överskjutande candida jäst. Slutligen, se till att rådfråga din läkare innan du tar del i någon Candida rengöra behandlingar, och att söka ytterligare läkarvård om symtomen kvarstår eller förvärras.