Hur man bygger en Low-Power PC Server

Hur man bygger en Low-Power PC Server


En låg effekt PC-server är en dator som används som ett dokument backup och återvinningssystem, en mediaserver och ett dokument chef. På grund av detta, kräver servern åtminstone två till tre stora SATA-hårddiskar som kan du säkerhetskopiera och överföra alla data hemnätverk snabbt. Du bör också välja en låg driven men med hög kapacitet processor som en AMD E eller Atom-processor.

Instruktioner

1 Skapa din budget och besluta om hur mycket pengar du kan spendera på processorn, RAM och moderkort. Se till att moderkortet har SATA-anslutningar för SATA-hårddiskar.

2 Analysera de olika delarna och tillverkare för att avgöra vilka bäst passar med din dator behöver. Läs recensioner för att hjälpa dig att bestämma om de delar du vill. Köp dina delar från en ansedd datorbutik.

3 Använd ett antistatiskt handledsband för att förhindra att något av de delar från kortslutning. Placera datorn om du köpte på din arbetsplats och vrid den så att bakre vänd mot dig. Ta bort skruvarna från den högra sidopanelen. Skjut tillbaka panelen och av datorn.

4 Placera moderkortet på arbetsytan. Sätt i 2 GB RAM i minnesplatser på moderkortet. Rikta in stiften med facket innan du sätter det att se till att RAM är i rätt läge. Sätt i RAM på en 45-graders vinkel och lås den på plats. Lyssna efter låsningsplastsidospakarna när de dyker på plats.

5 Lyft processorn låsspaken och vrid processorn över så att du kan titta på stiften. Anpassa samma formade stiften på sockeln och insatsen. Låsa spaken. Lägg kylpasta till toppen av processorn och bifoga kylflänsen fläkten genom att trycka ner tryck spakarna på vardera sidan av kylflänsen tills de passar över fliken processor plast.

6 Plocka upp moderkortet i två hörn och försiktigt in den i målet. Fäst den till datorn fallet med skruvarna som följde med moderkortet. Anslut strömförsörjningskontakten till moderkortet. Sätt i kontakten och tryck ner ordentligt för att säkerställa en god anslutning. Anslut datorlådan strömkabeln till ström stift på moderkortet. Dessa ligger nära strömbrytaren på den nedre vänstra sidan av moderkortet.

7 Installera en SATA-CD-enhet så att du kan läsa in ett operativsystem. Du kan alltid ta bort CD-enheten efter att ha installerat ett operativsystem om du behöver. Lägg enheten till en av de enhetsfack på framsidan av datorn. Anslut enheten till datorn med en SATA-datakabel. Fäst strömförsörjningskontakt till CD-enheten.

8 Sätt i två till tre hårddiskar i enhetsfacken i övre framsidan av ärendet. Anslut ena änden av en datakabel till baksidan av enheten och anslut den andra änden till SATA-kontakten på moderkortet. Anslut den andra slavkontakten på datakabeln till den andra hårddisken.

9 Fäst en andra SATA-datakabel till den andra kontakten på moderkortet och anslut den andra änden till hårddisken. Anslut strömförsörjnings pluggar till driv kontakterna. Om moderkortet inte har en annan SATA-kontakt, sätter en SATA-kort i en av de centralt belägna PCI-platser.

10 Sätt tillbaka sidopanelen på datorn och fäst på plats med skruvar.

11 Anslut datorn till eluttaget och anslut en bildskärm till videoporten på datorns baksida. Ansluta ett tangentbord och mus till servern. Sätt på maskinen och infoga ett operativsystem skiva i CD-enheten. Följ anvisningarna på skärmen för att installera operativsystemet.