Tecken och symtom på Candida överväxt i Colon

Tecken och symtom på Candida överväxt i Colon


Candida albicans, en jästsvamp, förekommer i en sund kropp. Men vissa hävdar att negativa symptom uppstår när candida overpopulates i mag-tarmkanalen. Författare Dr Edward Group och andra rekommenderar en dietförändring för att motverka överskott candida. MayoClinic.com författaren Brent A. Bauer, MD, skrev att candida överväxt inte har visat sig orsaka sjukdom. Emellertid tror på sjukdomen lista ett brett spektrum av symptom.

Abdominal

Människor som lider av candida överväxt rapport smärta, uppblåsthet, förstoppning och matsmältningsbesvär. Candida diet och candida rengöra rekommenderar att eliminera alla sötningsmedel, enkla kolhydrater och koffeinhaltiga drycker för att skära av födokälla för candida jäst.

Emotionell

Depression, irritabilitet och minskad lust för sex har kopplats till candida överväxt. De känslomässiga symptom kan vara kopplade till de fysiska besvär av candida överväxt och candida diet förespråkare rekommenderar ökande färska grönsaker och icke-glutenous fullkorn, såsom brunt ris, för att motverka dessa symtom.

Aktuell

Förespråkare av candida kost, inklusive författare Maureen Keane och Dani Chace, lista hudutslag, tånagel svampangrepp, nagel svamp och håravfall som symptom på candida överväxt. Candida överväxt i tjocktarmen kan också orsaka klåda i anal region och för kvinnor, kan vaginala huden blir kliande också. Eftersom candida överväxt är systemisk, kan en topikal behandling enbart lindra symtom, men kommer inte att eliminera de bakomliggande problemet.

Andra

Andra symptom som namnges av troende i candida överväxt är trötthet, huvudvärk, fuzzy tänkande, kliande ögon, oregelbunden menstruation, muskel- och ledvärk, sinus dränering och viktförändring. Keane och Chace rekommenderar att ett recept, oral anti-svamp i Förutom att ändra diet för att eliminera dessa och andra symptom.