Vilka är fördelarna med massage på knäskador?

Vilka är fördelarna med massage på knäskador?


En knäskada såsom en sönderriven ligament, vrickning eller skadat brosk, kan vara svårt att hantera när du utför dagliga uppgifter. Självklart är det i ditt bästa intresse att läka så snabbt som möjligt. Du har talat med din läkare, och du tar alla läkemedel som förskrivs. Men vad kan du göra för att främja läkningsprocessen? Tro det eller ej, kan massage vara fördelaktigt om du lider av en knäskada.

främjar Circulation

Massage har förmågan att öka cirkulationen i hela kroppen. Ökad cirkulation innebär bättre blodflöde, vilket innebär viktiga syre och näringsämnen kontinuerligt matas till det skadade området.

lindrar smärta

Enligt Mayo Clinic, har studier funnit massage terapi för att ha smärtstillande effekter. Som ett resultat av massage, är hjälpsmärtstillande endorfiner frigörs i kroppen - en välkommen fördel när det handlar om någon skada.

lindrar Styvhet

De flesta läkare avråder överdrivna rörelser när omvårdnad en knäskada. Enligt MassageTherapy.com har massage möjlighet att öka gemensam flexibilitet. Och Mayo Clinic tyder på att studier har visat massage för att lindra stelhet.

Främjar vävnadsregenerering

Massage ökar blodflödet, ökade näringsämnen och syre främjar också vävnadsregenerering och minskar ärrbildning, enligt MassageTherapy.com.

Fördelar Kirurgi Patienter

Om din knäskada krävs skada, kan massage "minska efter kirurgi sammanväxningar och svullnad", enligt MassageTherapy.com.