Lista över Nile Reptiler

Lista över Nile Reptiler


Nilen, som flyter norrut över 4.000 miles, är världens längsta flod. Räkna dess bifloder, passerar Nilen genom nio afrikanska länder, slutligen mynnar ut i Medelhavet. Många grupper av människor har berodde på Nilen för näring genom historien. Och floden är också hem för en mångskiftande grupp av djur, inklusive ett antal reptiler.

Nilkrokodil

Världens näst största krokodil och den största krokodil i Afrika, Nilen (Crocodylus niloticus), kan "... nå en maximal storlek på cirka 20 fot och kan väga upp till 748 kilo," enligt National Geographic. Denna speciella Croc bebor många delar av Afrika, men Nilen befolkningen hade krympt tills nyligen, på grund av allvarliga överdriven jakt under mitten av nittonhundratalet. Nilen krokodil är en särskilt ond rovdjur. Dess diet består mestadels av olika fiskarter, men det kommer att angripa och konsumera "nästan vad som helst oturen att korsa sin väg", enligt National Geographic. Den genomsnittliga livslängden för denna gigantiska reptil är 45 år.

Nilvaranen

Den Nilvaranen (Varanus niloticus) är en stor art av ödla som lever nästan alla icke-öknen landar i Afrika, inklusive många delar av Nilen Basin. Det är också ibland hålls som husdjur, dock, och har sedan införts i vilt tillstånd i olika delar av världen, inklusive södra Florida. Den Nilvaranen är grå, brun och olivfärgad med gul-orange ränder och fläckar. Den kan växa till över 7 ½ fot i längd och väger över 9,98 pund. Denna köttätande reptiler är svårt att tämja och normalt ganska aggressiv, livnär sig på många olika typer av små djur (fisk, gnagare, fåglar, andra ödlor, etc). Med sina starka käke och vassa tänder, långa, vassa klor och piskliknande svans, kan denna ödla orsaka en hel del skada även stora djur som satsning för nära, inklusive människan. Den Nilvaranen har en genomsnittlig livslängd på 15 år.

Nile Soft-skalade sköldpadda

Nilen mjukt skal sköldpadda (Trionyx triunguis), även kallad den afrikanska mjukt skal sköldpadda, lever djupt, sandiga botten vattendrag genom olika delar av Afrika och Mellanöstern, inklusive kusten av Medelhavet. Det har mörkbruna till oliv hud med gula eller vita fläckar och tre simhud, klöste toes på varje fot. Eftersom det är en mjuk-skalade sköldpadda, saknar dess carapace skalor, och är i stället läderartade och flexibel. Nilen mjukt skal sköldpadda har observerats att nå en ryggskölden-längd på 40 inches och väga 59 Kilogram, med en livslängd på ungefär 50 år. Den har en spetsig, benig nos och är främst köttätande, livnär sig på fisk och sniglar, även om det har varit känt att mata ibland på en bred variation av tillgänglig kött och vegetabiliska material.

Ormar av Nilen

Många orm arter lämna sina hem i och runt Nilen, inklusive 15 olika giftiga sådana. Några av de farliga arterna är svart mamba, egyptisk kobra och såg-skalas huggorm. Godartad (åtminstone för människor) ormar bor i området, också, bland annat den afrikanska ägg ätande ormen och sand boa.