Lekplats säkerhetsföreskrifter

Lekplats säkerhetsföreskrifter


Lekplatser är kul, men risken för en skada lurar överallt. Vid offentliga lekplatser, kommuner ta några åtgärder för att minimera potentiellt farliga situationer, men du och barnen fortfarande spela på egen risk. Föräldrar och vårdnadshavare måste ta ansvar för säkerheten för sina barn. De kan göra detta genom att undersöka lekplatsen tillstånd, upprätthålla konstant uppsikt över sina barn och har leveranser praktiskt att ta itu med mindre stötar och skärsår.

Förhindra skador från Falls, utrustning

Cirka 70 procent av lekplats skador uppstår från fall. Vissa ytor kan minimera sådana skador. Dessa inkluderar lövfiber / kompost, ärter grus, sand, gummigranulat och gummimattor / plattor. Håll barn borta från lekplatser som har ytor gjorda av betong, asfalt, gräs (som kan dölja stenar, krossat glas och andra föremål), packad smuts eller stenar. Utrustningen måste vara varje bit måste vara i gott skick förankrade ordentligt i marken och.

Park underhåll

Regelbundet park underhåll kommer också att bidra till att minska skadorna. Skadade material måste tas bort och ersättas. Trasig utrustning måste stängas för barn eller kasseras. Farliga brister i utrustning och områden som kan trassla ett barns huvud, arm eller ben måste elimineras. Rep och kedjor som är en del av utrustningen måste säkras. Skräp och stenar måste tas bort.

Moder Nyttig Regler

Föräldrar måste lära barn om säkerheten för sig själva och andra med vilka de spelar. Vissa försiktighetsåtgärder som föräldrar kan ta på lekplatsen inkluderar: 1) undvika brännskador genom att se till metallytor såsom gungor och monkey bars är cool innan barn röra vid dem; 2) knyt ihop lösa kläder dragsträngar, så att de inte kan fastna i utrustningen. Tie sneaker skosnören så ett barn inte kommer att resa; 3) se till att ingen av djungeln gymutrustning har lösa delar eller rep som kan orsaka halsbrännskador eller strypning; 4) se till att förälder och barn alltid kan se varandra; 5) tillämpa regeln att barnet aldrig lämnar det skyddade området lekplatsen eller vågar närliggande parkeringsplatser eller gator; 6) lära barn att inte gå nära gungor och annan utrustning när andra använder dem.

Postat Lekplats Regler

Lekplatser har specifika aktiviteter som är förbjuden. Ett vanligt tecken postas med en enorm "NEJ", följt av ett antal oacceptabla aktiviteter. De flesta lekplatser tillåter inte springa, boll spela, rullskridskor, grov spel, slåss och föra glasflaskor och husdjur i lekplats. Barn i alla åldrar måste följa dessa regler för att förhindra skador på sig själva och andra.

Ålder Lämpliga Fun

Bestäm om lekredskap är lämplig för barnets ålder. Äldre barn, som är starkare och snabbare, bör kunna ha kul på utrustning som finns i avsnitt separat från lekplatser som används av de yngsta barnen.

Första hjälpen låda

Lekplatsen kontoret bör ha en grundläggande första hjälpen-kit. Om det inte finns ett kontor, eller om ingen är regelbundet i tjänst, packa en liten kit som innehåller bandet aids, servetter, en desinfektionsmedel, en torr trasa och en kall kompress som du kan aktivera omedelbart.

Skydd mot sol, törst

Spelar utanför på en varm dag kan orsaka solbränna och uttorkning. Se till att solskyddsmedel har tillämpats på all exponerad hud. Har gott om vatten till hands att släcka törst och en våt tvättlapp att torka bort svett. En hälsosamt mellanmål, såsom små bitar av färsk frukt, även kan vara redo när det behövs lite vilotid.