Hur man kan bli av rodnad i Rosecea

Hur man kan bli av rodnad i Rosecea


Rosecea är en livslång hudåkomma som skapar märkbar rodnad och inflammation i ansiktet. Även om det finns idag inget botemedel mot rosecea, som orsakas av en kombination av ärftliga faktorer och miljöfaktorer, ett antal over-the-counter och homeopatiska metoder begränsa och kontrollera de synliga effekterna av rosecea. Du kan också göra några relativt små livsstil justeringar för att bidra till att stärka några mediciner eller behandlingar du kan ta.

Instruktioner

1 Applicera en aktuell recept antibiotika en eller två gånger dagligen på det drabbade området, beroende på rekommendationer från din läkare. De specifika aktuella antibiotika som din läkare kan ordinera att du inkluderar metronidazol, tretinoin, bensoylperoxid och azelainsyra. Ironiskt nog, alla dessa utvärtes behandlingar kommer sannolikt orsaken ökad rodnad och irritation under de första dagarna eller veckorna av behandlingen, innan huden har en chans att anpassa sig.

2 Ta receptbelagda orala antibiotika eller isotretinoin att minska rodnad och inflammation. Läkare ordinera antibiotika för rosacea eftersom de är antiinflammatoriska, och kommer att minska framstående blodkärl svullnad som leder till synlig rodnad. Orala antibiotika arbetar också snabbare än aktuella antibiotika. Bland de muntliga antibiotika din läkare kan ordinera är tetracyklin, minocyklin och erytromycin. I vissa fall kan en läkare rekommenderar en kombination av orala och topikala antibiotika. Isotretinoin är en potent oral medicin som normalt används för cystisk akne, men också föreskrivs för extrema fall av rosecea. Potentiella biverkningar med detta läkemedel är tillräckligt allvarliga för att läkarna endast tillgripa när antibiotika inte tillräckligt har minskat rodnad.

3 genomgå laser kosmetisk kirurgi för att minska synligt förstorade blodkärl. Detta är den mest omedelbart dyr behandling kan genomgå för att minska rodnad av rosecea. Över en fråga om år, emellertid kan den ackumulerade kostnaden för en vanlig topisk och oral antibiotisk kur överstiga kostnaden för laserkirurgi.

4 Skydda ansiktet från väder och vind med en solkräm rankade SPF 30 eller högre och linda en halsduk runt ansiktet i kallt och stormiga väder.

5. Undvik hårda rengöringsprodukter för ansiktet, eller någon ansiktsrengöring eller sammandragning som innehåller alkohol. Ansikts produkter som innehåller alkohol kommer att irritera förstorade blodkärl i ansiktet och förvärra rodnad.

6 Undvik regelbunden alkoholkonsumtion. Myten att regelbunden alkoholkonsumtion faktiskt orsakar rosacea är uppenbart falskt, men alkohol kan utlösa utvidgningen av blodkärlen för dem med rosecea, förorsakar en tillfällig men märkbar ökning av ansiktsrodnad.