Hur man rengör och Grease en motorcykel kedja

Hur man rengör och Grease en motorcykel kedja


Att hålla din motorcykel kedja rengöras och lubed är en viktig underhållsåtgärd du ska fylla på en regelbunden basis. Ta bort smuts och skräp från kedjan och sedan smörja det kommer inte bara att hålla kedjan i gott skick genom att förhindra korrosion och rost, kommer det också hjälpa till att förlänga livslängden på kedjan. Den bästa tiden att rengöra och smörja kedjan är när du bara har ridit motorcykeln; kedjan kommer att heta, så städare att penetrera länkar lättare.

Instruktioner

1 Placera motorcykeln på centralstödet eller på en lyftställning så bakhjulet är från marken.

2 Vrid hjulet och samtidigt spraya kedjans topp, fram- och en baksida med en aerosol kedja renare. Se till att renare blir mellan valsarna, länkplattorna och ner i "O" ringar. När kedjan är helt belagd med spray, lämna renare på några minuter medan den tränger, bryta ner smuts och gamla glidmedel inifrån de rörliga delarna.

3 Scrub ytan av kedjan med en nylonborste. Vrid ratten medan du trycker ner med borsten, som arbetar borsten i kedjans rullar och länkplattor.

4 Kör en ren trasa över kedjan för att ta bort smuts och fett du just rubbas. Vira trasan runt kedjan och knyter handen runt den. Sakta vrida ratten ett par varv, trycker trasan i rullarna och sidorna av länkplattor med fingrarna.

5 Vrid hjulet två hela varv samtidigt att spruta insidan av kedjan jämnt med en glidmedel som utformats speciellt för användning på motorcykel kedjor. När hjulet snurrar, kommer centrifugalkraften driva lube ut från de inre länkarna till de yttre ytorna. Spraya rullarna och länkplattor hela vägen runt kedjan, men försök att inte för mycket glidmedel.

6 Torka eventuellt överskott glidmedel från kedjan med en trasa.