CAD-konstruktion program som är relevanta för textilindustrin

CAD-konstruktion program som är relevanta för textilindustrin


Datorer hjälpa dem som arbetar inom textilindustrin genom att utföra uppgifter som att upprepa en design eller bestämma hur man skär eller farkoster en textil. Textil konstruktörer och tillverkare kan också använda datorstödd konstruktion (CAD) programvara för att utföra enformiga och tidskrävande processer. Genom att effektivisera tillverkningsprocessen och minska mantimmar, kan CAD-program minska produktionskostnaderna.

Evolution textildesign

DigiFab Systems textil programvara fungerar på datorer som kör Windows 2000 eller Windows XP. Användare kan ladda ner en demoversion från webbplatsen, köpa den fulla programsvit, eller bara köpa de verktyg som de önskar. Programmet innehåller funktioner för digital textiltryck samt design manipulation. Evolution textildesign kan läsa bildfiler från andra stora program från Adobe och Corel också. Användare som kräver förmågan att ändra droppe, ändra upplösning, skala, rotera, vända, multiplicera, spegel, klippa, mäta eller Autoclean bilder innan du skriver ut dem på textilierna kommer att kunna göra det med det här programmet.

polygon Software

Polygon programvara ger två produkter för datorstödd design i modebranschen. De som arbetar inom sömnadsindustrin kan använda Polynest för följande funktioner: mönsterdesign, markör gör, och automatisk markör gör. Polygon har även PolyPM, ett program som låter dem i modebranschen att hantera sin verksamhet. Programmet spårar alla material, mönster, grafik och kostnader i samband med mode utveckling. Dessutom stöder programmet affärskommunikation via ett meddelandesystem och tillåter användare att skapa arbete flödesscheman för att öka produktiviteten.

Artlandia

Artlandia SymmetryWorks är en plug-in för Adobe Illustrator som tillåter användare att skapa mönster i upprepning. När en designer skapar ett motiv, kommer mjukvaran upprepa det för att slutföra mönstret. Artlandia erbjuder också ett mönster skapar plug-in för Adobe Photoshop kallas Symmetry Shop. Båda dessa plug-ins tillåter användaren att spara tid när man utformar textilier genom att minska behovet av att manuellt kopiera delar av ett mönster. Konsumenterna kan hämta den fullständiga versionen av SymmetryWorks på en Windows- eller Mac-dator för £ 236 medan SymmetryShop kostar £ 204 i juli 2010. Artlandia ger kunderna köpa alternativ som möjligheten att köpa en fysisk skiva som innehåller programmen för en extra avgift.

Pointcarre

Pointcarre ger en mängd olika program som kan vara till nytta för privatpersoner och företag inom mode och textilindustrin. Designers kan använda Shape programvara för att visa hur ett mönster kommer att se ut på en verklig kropp. Dessutom hjälper Weave Design Software en designer instruera en tillverkare hur man väver material för att skapa den avsedda mönster eller design. Pointcarre säljer också Textil design mjukvara för att skapa mönster, texturer och andra mönster på textilier. Med denna programvara kan designers skanna källor såsom bilder att använda i sina konstruktioner. Programmet hjälper också till att städa upp inläst material så det är användbar i designprocessen.