Livsmedel som innehåller lipider och protein

Livsmedel som innehåller lipider och protein


Enligt "Food Analysis" av S. Suzanne Nielsen, de huvudsakliga strukturella komponenter i livsmedel är kolhydrater, lipider och proteiner. Termen lipid avser ett varierat utbud av mat molekyler som producerar energi och stärka cellmembranen, och används ofta omväxlande för att hänvisa till fetter och oljor i samband med näring. Proteiner är kedjor av aminosyror som även producerar energi, stöd muskeltillväxt, upprätthålla ämnesomsättning och tjäna andra viktiga funktioner.

ägg

Ägg ger en måttlig balans av både lipider och protein. Enligt författaren Nielsen är lipidinnehållet mest fördel uttryckas i termer av ett livsmedel procent fetthalt när det gäller närings planering. Hela, råa, färska ägg är 10 procent fett, och enligt USDA National Nutrient Database för Standard Reference, innehåller en stor ägg 6,28 g protein.

kött

Nielsen rapporterar att nötkött flanken biff är 5 procent fett, hela fläskkarré är 12,6 procent fett och rökt bacon är 45 procent fett. Enligt USDA, protein räknas för 100 g av vart och ett av dessa livsmedel är 21,22 g, 19,74 g och 11,6 g, respektive.

Nötter

Många nötter är potenta källor till både lipider och protein. Enligt Nielsen, är rå kokosnöt kött 33,5 procent fett, torra rostade mandlar är 52,6 procent fett och torkade svarta valnötter är 56,6 procent fett. När det gäller protein, en kopp kokos kött har 2,66 g, en kopp torr rostade mandlar har 29,06 g och en kopp svarta valnötter har 30,07 g.

Fetter och oljor

Livsmedel som klassificeras som matlagnings fetter och oljor är bland de mest lipid-rika, enligt Nielsen. Ister och matfett är 100 procent fett, medan saltat smör är 81,1 procent, är margarin 80,5 procent och majonnäs är 79,4 procent. Ister, matfett och majonnäs har inget protein, enligt USDA, men en kopp saltat smör har 1,93 g och en kopp margarin har 0,32 g.

Mejeriprodukter

Två procent mjölk är två procent fett, är vanligt helmjölk yoghurt 3,2 procent fett och cheddarost är 33,1 procent fett, enligt Nielsen. USDA rapporterar protein räknar av en kopp av varje som 8,53 g, 8,5 g och 28,14 g, respektive. Det är dock inte ovanligt att var och en av dessa produkter att säljas som modifierade versioner som är berikade med tillsatt protein.