Hur skapar jag en bil från Wood för scenen?

Hur skapar jag en bil från Wood för scenen?


Teatern är den ultimata illusion, och landskapet bör säkerhetskopiera verkan av historien enkelt utan överskuggande. En sammanhållen stil är den enskilt viktigaste faktorn i en scenografi. Stilen i de medföljande bakgrunder och andra delar bör diktera stilen på bilen, eller vice versa. För steg, enkel konstruktion, med så få delar som kommer att berätta historien, är bäst. En målad silhuett är ett av de bästa sätten att skapa en bil för scenen.

Instruktioner

1 Välj bilder eller konstverk som presenterar en bil i den stil som din show kräver som inspiration. Rita en sida silhuett av bilen, ungefär skalenliga. En tum på papper till en fot på scenen är en standardskala. Rita konturerna så rena som möjligt med en fet, lätt reproduceras stroke från en svart markering.

2 Project bilden av din ritning på ett ark av 3/4-tums plywood. Dim allt ljus och placera projektorn att kasta bilden helt och hållet på plywood. Fokusera genom att vrida ringen runt linsen. Spåra konturerna av bilen på plywood. Spåra i så många uppgifter som möjligt, såsom strålkastare, stötfångare och fönster. Använd en träkol penna för att rita konturerna. Om dörren skall öppnas, rita konturerna av dörren rent.

3 Skär silhuetten av bilen från plywood med en sticksåg. Gör din nedskärningar så smidigt som möjligt. Sand kanterna på bilen med en excenterslip. Skär den främre kanten av dörren kontur. Position två 2-tums gångjärn längs linjen, två inches upp från det nedre hörnet och ner från nätmaskorna. Kör en 3/4-tums självgängande plåtskruv i plywood genom varje hål i varje gångjärn med en skruvdragare. Skär resten av dörren kontur.

4 Måla hela ytan med en basbeläggning av platta latexfärg den färg du vill ha bilen att vara. Block i detaljer såsom däck, fönster och stötfångare med lämpliga färger. Använd en 1/2-tums vinkel klippa, skärp borste för att tillämpa färgen, tvätta den med tvål och vatten mellan färger.

5 Fäst hjul på undersidan av en standard skede vagn, ungefär längden på din bil och minst 24 inches bred. En vagn är en plywood-och-timmer inramade plattform, vanligtvis tillgängliga i de flesta teaterscen affärer, i en mängd olika storlekar. Använd ett hjul i varje hörn och en i mitten av plattformen. Använd 3/4-tums självgängande plåtskruvar för att fästa hjulen, placera en skruv i varje hål i varje hjul platta. Kör skruvarna med en skruvdragare.

6 Placera en skrot 1x4 på golvet vid sidan av vagnen och stå din utklipp bil upprätt med sina hjul på toppen, och den omålade ytan av bilen mot kanten av vagnen. Kör 1 1/4-tums eller skruvar genom plywood bilen i kanten av vagnen.

7 Skär två 2x4 hängslen 24 inches lång med 45-graders skarvar i varje ände, en höger och en vänster, med en geringssåg. Dina pjäser bör ha formen av en avlång trapets. Placera hängslen så att den övre mitra är platt mot den omålade ytan av bilen och den nedre änden är platt mot däcket av vagnen. Placera en på baksidan och en på framsidan av bilen. Skruva igenom dessa med 1 5/8 skruvar och en skruvdragare för att stödja bilen utskärning. Använda två skruvar i varje ände av varje stag.

8 Fyll tre tomma färgburkar med sand och ställa dem längs kanten av vagnen, mittemot bilen, för motvikt. Rulla bilen över scenen. Lägg till eller ta bort sand efter behov från hinkar för att få bilen rullande rakt.