Vilka är de behandlingar för candida jäst?

Vilka är de behandlingar för candida jäst?


Candidiasis, den vetenskapliga termen för svampinfektion, orsakas av svampmikroorganismen Candida albicans. Jäst infektioner kan förekomma i munnen (som muntorsk), slidan (vaginal svampinfektion) och mag-tarmkanalen. Symptomen varierar beroende på plats, till exempel i form av vita, ojämna skador på tungan, vaginal klåda eller kräkningar och diarré. Effektiva behandlingsplaner för candida jäst inkluderar receptbelagda orala och topikala antisvamp läkemedel och over-the-counter behandlingar.

recept~~POS=TRUNC Behandlingar

Ett effektivt receptbelagd behandling för candida jäst är Fluconazole, även känd som Diflucan. Flukonazol behandlar oral, matstrupen och vaginala infektioner. Den finns i tablettform, oral suspension och injektion. Även candida jäst kan avta inom några dagar efter att ha använt flukonazol, enligt Medicin Net, bör behandlingen pågå i två veckor. Receptbelagda anti-svamp utvärtes behandlingar för candida inkluderar nystatin och klotrimazol. Båda används för att behandla muntorsk. Oral Cancer Foundation uppger att dessa utvärtes behandlingar appliceras direkt på skador som en upplösning av tablett eller en flytande tvätt. Oral Cancer Foundation meddelar att om candida jäst är resistenta mot aktuella eller orala behandlingar, amfotericin B, ketokonazol och itrakonazol finns andra mer potenta receptbelagda behandlingar. En läkare måste administrera dessa intravenöst.

Over-the-counter behandlingar

Några av de mest populära receptbelagda styrka anti-svamp behandlingar som är tillgängliga över disk inkluderar Lotrimin, Mycelex, monistat, Micatin och tetrazol. Dessa medel används för att behandla vaginala jäst- och finns som vaginala krämer och suppositorier. Enligt WebMD, over-the-counter läkemedel såsom dessa ska användas under minst tre dagar och upp till sju dagar, beroende på produktens koncentration (indikeras av ett antal 3 eller ett nummer 7 efter namnet).

alternativa behandlingar

Mayo Clinic rapporterar att vissa kvinnor har haft framgång med hjälp av huskurer som tea tree-olja krämer, borsyra stolpiller och vinäger douches. Men från och med 2010, studier har inte lämnat tillräckligt med bevis för dessa fynd. Mayo Clinic säger att en lovande candida hem botemedel med ännu begränsat vetenskapligt bekräftelse är Lactobacillus, som finns i vissa typer av yoghurt. Denna bakterie används oralt eller intravaginalt för att minska jästkulturer.