Hur att skissa en Deer

Hur att skissa en Deer


Rådjur är mystiska och majestätiska däggdjur som ofta har varit föremål för mytologi. De kan vara svårt men roligt att rita. Deras attraktionskraft kommer ofta från deras känsliga nåd, den hårda styrkan i hanens horn eller en kombination av båda. Deras magra, slanka kroppar och ren elegans ge stimulerande material för konstnärer att utforska.

Instruktioner

1 Välj en pose och perspektiv du vill fånga innan du skissa rådjur. Det är idealiskt att dra av att observera en verklig rådjur på nära håll, men med hjälp av referens bilder är ofta mer genomförbar. Hitta en hållning och vinkel som inspirerar dig. Om du inte har någon referensmaterial, tänk på en bild som du har sett förut och föra tankarna till hur du vill skildra rådjur. Överväga hur deras slanka former - som omfattar unika egenskaper såsom långa ben och hovar - kan förmedla specifika känslor.

2 Skiss i lätt de största och viktigaste former. Använd främst ovaler och runda former för att hålla ritningen vätskan. Detta är den fas där du placerar de primära byggstenarna i hjort fysiska struktur. Rita former lätt kan du enkelt flytta dem tills de är på rätt plats. Använd en oval för huvudet och ovaler och cirklar för dess torso, lår, hovar och ben segment. Vara flytande och lös och avstå från att lägga till detaljer eller mörka linjer. Du kommer att ha gott om tid att göra det senare. Om du vill rita horn, rita en grundform där de kommer att vara, men inte fokusera på detaljerna ännu.

3 Anslut grundläggande former tillsammans med några mer specifika muskler och ben funktioner. Lägg märke till revbenen och finare anatomiska strukturer runt höfterna och ansikte. Förfina formerna hos benen och hovar. Detta är en fas att ansluta de grundläggande former i en mer sammanhängande helhet och det är vid denna tid när du kommer att börja ta ut mer särdrag. Fortsätt att dra lätt när du lägger dessa delar.

4 Rita detaljer. Rita i ögon, öron och svans. Om du ritar horn, nu är det dags att ta fram detaljerade grenar och horn. Överväga dramatisera hornen och forma dem till konstnärens vilja och inte känner sig bunden av referensmaterial du kan använda. Lägg också märke till skillnader i pälslängd som under magen och på svansen. Att definiera detta olika längd, kan du börja lägga till olika blyertsmarkeringar.

5 Skiss skuggor och struktur på rådjur kropp. Det är nu dags att lägga pälsen och överlagra dess dramatiska texturer av ljus och skugga ovanpå den fysiska ram du precis har skapat. Lägg märke till de kontrasterande texturer av olika delar av pälsen jämfört med funktioner som näsa, hovar och horn. Överväga framkalla intensiva mörka områden såsom ögon och skuggor för visuella effekter. Experimentera med texturer genom att försöka olika kvalitet pennor och kladdar grafiten med fingrarna. Fortsätta arbeta på ritningen genom att forma de funktioner och lägga ytstrukturer tills det känns klar.