Vad är det rätta sättet att lagra en kajak?

Vad är det rätta sättet att lagra en kajak?


Enligt den amerikanska kanotförbundet, är fritids, lugn-vatten kajakpaddling snabbt växer i popularitet. Kayak racing, kustExploraTions, hav-våg surfing, kanotslalom racing, kajak polo, fiske och vildmark resor är också populära. Kajaker, ofta gjorda av plast, glasfiber eller Kevlar, är tillgängliga i en mängd olika storlekar och stilar, beroende på den avsedda användningen. Med rätt skötsel, kommer en kajak ge år av träning, avkoppling och äventyr.

Instruktioner

1 Kontrollera ytan på kajaken för skador. Köra en hand längs de yttre och inre ytor för att känna efter avvikelser. Små sprickor eller hål bör vara professionellt repareras före förvaring. Utomhus Eyes Xtreme rekommenderar skiner en ficklampa över kajaken i ett mörkt rum för att belysa områden som behöver uppmärksammas.

2 Rengör kajaken med varmt vatten och en skurborste. Skölj noga. Använd inte blekmedel. Babyolja kan användas på kraftigt färgade områden. Rengöra korrosiva saltavlagringar från ocean kajaker genom tvättning med färskt vatten, och torkning, efter varje användning. Fokus på sprickor runt remmar, nitar och skovelblad.

3 Med användning av en läns tvättsvamp, torka insidan av kajak, öppna avtappningspluggen för att kontrollera om det finns fukt. TopKayaker.net rekommenderar lämnar avtappningspluggen bort för att tillåta luft att cirkulera, eftersom det inte är ovanligt att kajaker att läcka något.

4 För att minska mögel och skydda en kajak från skada ultravioletta strålar, OuterSports.com rekommenderar behandling av ytan med 303 Protectant. Detta kommer också att hålla gummipackningar från uttorkning och sprickbildning.

5 Välj en lagringsplats som skyddar kajak från vädervariationer. En inomhus förråd eller garage är perfekt. Remskiva system, webb selar och trä rack lagra kajaker säkert ur vägen. Lyftanordningar och hängare finns i olika storlekar och stilar för att rymma någon kajak. "J" -stil ställningar kan användas för att hålla flera kajaker.

6 Om kajaken måste förvaras utomhus, använd en båt väska eller presenning för att skydda. Linda kajaken löst, så att luften kan cirkulera och motverka mögel eller en uppbyggnad av värme, vilket kan orsaka distorsion. Utomhus kajaker bör knytas ned för att hindra dem från att vänt och skadas av starka vindar.

7 När lagrade, kontrollera kajaken för tryckpunkter. Emotion Kajaker varnar att kajaker kan förvrängas eller utveckla platta fläckar om den förvaras på rätt sätt. Om hängande, lagra kajaken horisontellt med hjälp av remmar runt kupén. Använd inte dräneringshål för att hänga. Båtar som är lagrade på marken skall slås ibland.