Hur man designar en blomsteraffär

Hur man designar en blomsteraffär


Att äga en blomsteraffär är mer utmanande än de flesta förväntar sig. Semester är mycket upptagen och bröllop och begravning arbete är tidsödande och omständlig. Men belöningen är stor när du kan se din kreativa arbete på displayen, och när du får betalt rätt pris. För en blomsteraffär för att bli framgångsrik, måste du skapa en inbjudande plats som ger kunderna utrymme att gå in genom dörren, göra beställningar och handla ett arrangemang eller gåva utan assistans. Du måste också göra det enkelt för kunderna att betala för produkten. Det kommer att finnas tillfällen, såsom Alla hjärtans dag, då många kunder i butiken på en gång och behöver rymmas. Förutom blommor, säljer en blomsteraffär ofta vaser, små stoppade djur, choklad och andra gåvor.

Instruktioner

1 Ställ upp hyllor för andra ändamål än blommor i butiken poster, så det är en bra och konstant kundflöde. Undvik återvändsgränder och återvändsgränder där du inte kan se kunder. Om du säljer små objekt som smyckeskrin eller ljus förutom blommor, måste du hålla utkik efter shoplifters. För blomma display, ställa upp hyllor i ett trappstegs mode med mindre blommor på toppen av hyllor och högre blommor på botten. Utrymme stegen i hyllor mönster så att kunderna kan nå för ett gäng mindre blommor på översta hyllan utan att krossa de större blommorna nedan. Har dyrare blommor på botten hyllorna.

2 Ställ in en display kylare med redan gjorda blomsterarrangemang inuti som lätt kan ses. Ha alltid en varierad display med olika stilar av små arrangemang för kunden att genomföra. Det är lättare för en kund att bära blommor arrangerade i en korg av blommor skum än om blommorna är i en vas full av vatten. Gör några arrangemang i samma stil, men i olika färger. Detta undviker att ha kunden ber dig att göra ett arrangemang precis som en i kylaren, men i en annan färg medan de väntar. Ställa upp ett bord att linda blomma klasar som kunden har valt. Blommor sax, papper och snöre eller band bör vara lättillgänglig.

3 Skapa ett huvudarbetsområdet där du kommer att göra ditt arrangemang. Det bör vara borta från kundtrafik, men tillräckligt nära för att kunder så att du kan se dörren om du är den enda i butiken. Ett bra ställe att hitta din arbetsplats ligger bakom kassadisken eftersom du kan stoppa vad du gör för att ta order och kolla kunder. Om det är tillräckligt nära visningsområdet kan du chatta med en kund och fortsätta arbeta, om det behövs.

4 Installera en walk-in kylare för stora arrangemang, såsom begravningen och arrangemang som är redo för leverans, i ett område som är mellan din arbetsplats och där du flyttar arrangemang ut genom dörren för leverans. Du vill inte att personen leverans försöker flytta stora arrangemang genom en upptagen arbetsyta.

5 Skapa en plats i den butik där du kan sitta med kunder som är intresserade av genomarbetade bröllop och begravning arbete. Du kommer att arbeta med potentiella brudar och sörjande familjemedlemmar med lite kunskap om kostnader och blommönster. Området måste vara tyst, bekväm och erbjuder lättillgängliga bilder och exempel med priser tydligt markerade. Detta är också ett bra ställe att visa billigare och redan gjort siden mönster.