Alternativ för triple sec

Alternativ för triple sec


Om du gillar margaritas, förmodligen vet du Triple Sec, orange smaksatt likör mest känd för dess användning i dem. Triple Sec används också i andra drycker och mat recept som kräver sin distinkta söt apelsinsmak. Den är tillverkad av torkade apelsinskal från ön Curacao i Karibien. Om du behöver en tydlig, stark, apelsinsmak likör och inte har Triple Sec i ditt skåp, har du några alternativ tillgängliga.

Curacao

Triple Sec är en variant av likör, Curacao. Men regelbunden Curacao gjord av bittra apelsiner och därför är ungefär en tredjedel mindre söt än Triple Sec, som använder en sötare apelsin sort. Curacao är också dyrare än Triple Sec.

cointreau

Cointreau tillverkas i Frankrike och använder både bittra och söta apelsinskal anskaffas från hela världen för sin premie dyr likör. Cointreau har en liknande smak till Triple Sec, men är något mindre söt. Alkoholhalten i Cointreau är 40 procent, vilket gör det ganska stark för en apelsinlikör. Alkoholhalten i Triple Sec är mellan 15 procent och 40 procent.

Grand Marnier

Grand Marnier är ett premiummärke av "Grand Curacao" och är upp till tre gånger dyrare än Triple Sec. Det är också i apelsinsmak likör familj men oftast använder cognac som bas alkohol som ger en mörkare, rikare färg. Det är inte så söt som Triple Sec, som vanligtvis använder alkohol från sockerrör för sin bas. Liksom Cointreau, är Grand Marnier också i Frankrike.

Brandy

Konjak används ofta i bakning och är en godtagbar ersättning för Triple Sec i bakning recept. Brandy rekommenderas inte som en ersättning för Triple Sec i drinkrecept eftersom det saknar en apelsinsmak. Om du letar efter smak av apelsin i din bakning recept och inte har Triple Sec eller annan apelsinsmak likör tillgängliga, tillsätt en liten mängd av apelsinextrakt, apelsinolja, eller apelsinskal till ditt recept utöver konjak.

Apelsinextrakt, apelsinolja, apelsinskal

Apelsinextrakt, apelsinolja, och apelsinskal kan användas i stället för trefaldig sekund vid bakning recept men de är inte vanligt förekommande i drinkrecept. De är alla mer koncentrerade än Triple Sec, så när man använder ett recept kräver 2 matskedar av Triple Sec, ersätta antingen 2 tsk apelsinextrakt, eller 2-4 droppar apelsinolja, eller 2 teskedar apelsinskal.