Hur man tar bort en traktordäck

Hur man tar bort en traktordäck


Ändra ett däck är en uppgift alla traktorägare kommer att möta minst en gång. Innan du kan ändra ett traktordäck, måste du först veta hur man tar bort det gamla däcket ordentligt och säkert. Även traktorer är tunga fordon och hantera dem kräver en del skicklighet, ta bort däcket av en traktor är en relativt enkel uppgift.

Instruktioner

1 Park traktorn och kontrollera att det är på plan mark. Blockera de främre eller bakre hjulen, beroende på vilket däck du vill ta bort.

2 Förbered alla verktyg för att ta bort däcket och samla dem i närheten av traktorn.

3 Lyft traktorn med hjälp av tunga jack. Se till att säkra jacket och placera den nära däcket du vill ta bort. Placera domkraften försiktigt, enligt manualen instruktioner.

4 Placera pärla brytaren eller långa däck strykjärn på utsidan kanten av traktordäck för att bryta pärlan. Fortsätt att bända upp utanför pärla när du flyttar runt kanten. Det kan vara nödvändigt att använda betydande kraft för att bryta vulsten.

5 Ta bort däcket från insidan kanten med två däck strykjärn. Placera dem under pärlan och utöva påtryckning, långsamt och försiktigt flytta runt kanten.

6 Rengör kanten av rost och skräp med en stålborste. Kontrollera även fälgen för skador som sprickor och grader. Se till att kanten är i gott skick för att undvika eventuella skador på det nya däcket.